Sky-Watcher

Explorer-130PDS på EQ3 PRO montering

10 395 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Sky-Watcher Explorer-130PDS på EQ3 Pro montering är det smarta valet för dig som vill syssla med astrofoto. Vid astrofoto är det först och främst stabilitet som behövs, och det är just där Explorer-130 är ett överlägset val jämfört med Explorer-150 på samma montering!Skywatcher Explorer-130 PDS Newton spegelteleskop på EQ3 Pro montering

Explorer-130PDS är Sky-Watchers minsta Newtonreflektor för astrofotografering som utrustats med 2-tums Crayfordfokusering med mikrofokuserare (vanlig fokus och finintsällning 10:1). För foto är den lika ljusstark som sin storebror Explorer-150PDS, men även visuellt får du fantastiska bilder.

Med sin korta brännvidd (f/5) är Explorer-130PDS lämpligt för deep-skyobservationer och för objekt som kräver ett större synfält. Det är även lämpligt för fotografering i primärfokus.

2 fokuseraren erbjuder exakt fokusering vilket ger krispiga, skarpa astrobilder! Mekaniken är robust och kameror upp till 2 kg är ingen match för denna fokuseraren. Sky-Watchers EQ3 Pro SynScan-montering är en datorstyrd tysk ekvatoriell montering lämplig för astrofotografering med längre exponeringstider.

SynScan handkontroll låter dig välja specifika objekt som du vill att ditt teleskop ska nå, eller få en rundtur över natthimlen med endast en knapptryckning! Det användarvänliga menysystemet möjliggör att du automatiskt kan hitta över 42.900+ objekt. Även en oerfaren astronom kan behärska dess mängd av funktioner efter ett fåtal observationstillfällen.Varför välja Explorer-130PDS?

Explorer-130PDS har samma underbara bildkvalitet och mekanisk kvalitet som sin storebror Explorer-150PDS. Däremot samlar den mindre ljus, så varför borde du välja den ändå med tanke på den moderata prisskillnaden?


* Vid astrofotografering är den lika ljusstark som den större modellen! Här är det inte optikdiametern utan f-talet som bestämmer exponeringstiden - och 130:an har samma f-tal som 150 millimeters modellen.
* Bättre mekanisk stabilitet. Jämför du Explorer-130PDS på EQ3 Pro med Explorer-150PDS på samma montering får du klart bättre stabilitet med den mindre tuben. Detta är en otroligt stor fördel för astrofotografering. Vill du ha jämförbar stabilitet med den större tuben får du välja den med EQ5 Pro montering istället som då är mycket dyrare.
* 130 mm är redan en stor optikdiameter som kommer att visa mycket trevliga bilder på hundratals objekt. Vid visuell användning är Explorer-150PDS att föredra, men 130:an behöver inte gömma sig heller! Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 16 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* 130 mm spegelteleskop
* Okular: 28 mm (2)
* 6x30 optisk sökare
* EQ3 PRO Go-To Montering med aluminiumstativ
* Över 42900 Objekt i monteringens databas
* Uppgraderingsbar handkontroll via internet. PC kompatibel Monteringen:

Monteringen är den stadiga EQ3 Pro SynScan-monteringen av tysk ekvatoriell typ.


* Positioneringsnoggrannhet upp till 1 bågminut.
* Extra tysta stegmotorer med 1,8° stegvinkel och 64 mikrosteg.
* Hög flytthastighet upp till 3,4°/sek (800x) och 0,144 bågsekunders upplösning.
* Autoguider-interface för astrofotografering
* Valbar Autoguider guidehastighet från 0,25x, 0,50x, 0,75x eller 1x
* Databas med fler än 42900 objekt innehållande bl.a. komplett M-, NGC- och IC-kataloger och solsystemet.
* PEC - Periodic Error Correction - som är programmerbar. Lämplig för astrofotografering utan autoguidning.
* Inställningsmetod/kalibrering: 1-stjärna, 2-stjärnor eller 3-stjärnor
* RS-232 kommunikationsport för att kunna styra teleskopet från persondator (programvara ingår ej, men fri programvara finns på webben)
* Handkontroll med dubbelradig display och bakgrundsbelysning.
* Polinställning fungerar upp till ca 60 graders latitud. Bor du längre upp än 60 grader behöver du vinkla stativet lite för att jämna ut de sista graderna.

Manual till teleskopet () Tillägg: hur hittar du dina koordinater () Manual till Sökaren ()

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Explorer-130PDS på EQ3 PRO montering finns i kategorin Astro Sweden. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…