Sky-Watcher

Explorer-130PDS på EQM-35 PRO montering

12 300 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Sky-Watcher Explorer-130PDS på EQM-35 Pro montering är det smarta valet för dig som vill syssla med astrofoto och som vill ha lastreserver för att senare kunna uppgradera med ett tyngre teleskop på samma montering.

Vid astrofoto är det först och främst stabilitet som behövs, och det är just där Explorer-130 är ett överlägset val jämfört med Explorer-150 på samma montering!

Skywatcher Explorer-130 PDS Newton spegelteleskop på EQM-35 Pro montering

Explorer-130PDS är Sky-Watchers minsta Newtonreflektor för astrofotografering som utrustats med 2-tums Crayfordfokusering med mikrofokuserare (vanlig fokus och finintsällning 10:1). Minsta betyder dock definitivt inte sämsta i sammanhanget: för foto är den lika ljusstark som sin storebror Explorer-150PDS, men med samma montering får du bättre mekanisk stabilitet med Explorer-130 vilket kan vara en stor fördel. Och även om den har något mindre ljusinsläpp vid visuellt bruk får du ändå fantastiska bilder.

Med sin korta brännvidd (f/5) är Explorer-130PDS lämpligt för deep-skyobservationer och för objekt som kräver ett större synfält. Det är även lämpligt för fotografering i primärfokus.

2 fokuseraren erbjuder exakt fokusering vilket ger krispiga, skarpa astrobilder! Mekaniken är robust och kameror upp till 2 kg är ingen match för denna fokuseraren. Sky-Watchers EQM35 Pro SynScan-montering är en datorstyrd tysk ekvatoriell montering lämplig för astrofotografering med längre exponeringstider och har så mycket lastreserver att du även kan uppgradera till en tyngre tub senare om du önskar.

SynScan handkontroll låter dig välja specifika objekt som du vill att ditt teleskop ska nå, eller få en rundtur över natthimlen med endast en knapptryckning! Det användarvänliga menysystemet möjliggör att du automatiskt kan hitta över 42.900+ objekt. Även en oerfaren astronom kan behärska dess mängd av funktioner efter ett fåtal observationstillfällen.Varför välja Explorer-130PDS?

Explorer-130PDS har samma underbara bildkvalitet och mekanisk kvalitet som sin storebror Explorer-150PDS. Däremot samlar den mindre ljus, så varför borde du välja den ändå med tanke på den moderata prisskillnaden?


* Vid astrofotografering är den lika ljusstark som den större modellen! Här är det inte optikdiametern utan f-talet som bestämmer exponeringstiden - och 130:an har samma f-tal som 150 millimeters modellen.
* Bättre mekanisk stabilitet. Jämför du Explorer-130PDS på EQM-35 Pro med Explorer-150PDS på samma montering får du klart bättre stabilitet med den mindre tuben. Detta är en otroligt stor fördel för astrofotografering. Vill du ha jämförbar stabilitet med den större tuben får du välja den med EQ5 Pro montering istället som då är mycket dyrare.
* 130 mm är redan en stor optikdiameter som kommer att visa mycket trevliga bilder på hundratals objekt. Vid visuell användning är Explorer-150PDS att föredra, men 130:an behöver inte gömma sig heller! Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 16 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* 130 mm f/5 spegelteleskop
* Okular: 28 mm (2)
* 6x30 optisk sökare
* EQM35 PRO Go-To Montering med stålstativ Monteringen

EQM-35 ligger mellan EQ3 och EQ5 monteringen i vikt och lastförmåga. Den må se nästan ut som en EQ3 montering, men den har mycket större snäckhjul och därmed mycket bättre stabilité och följningsnoggrannhet. Även stativet är mycket stabilare än EQ3:ans aluminiumstativ. Monteringen lämpar sig alldeles utmärkt för astrofotografering med spegelteleskop upp till 150 mm - ihop med Explorer-130PDS får du så stora lastreserver att den fortsätter att fungera även under sämre förhållanden (t.ex. vid vind).

Synscan goto styrningen innehåller en lätthanterlig handkontroll med en objektdatabas på 42900+ objekt. Du behöver alltså inte hitta objekten själv utan monteringen gör det åt dig!

Tracker för astrofoto

Unikt med denna montering kan du enkelt montera loss deklinationsaxeln från monteringshuvudet. På så sätt slipper du att ha med den tunga motviktsstången eller själva motvikterna. Montera istället en kulled eller Skywatchers L-hållare (ingår ej) så kan du ta bilder med teleobjektiv på samma sätt som med Skywatcher Star Adventurer, bara med högre lastförmåga!

Egenskaper av EQM35 monteringen:


* Ekvatoriell montering.
* Lastförmåga: c:a 10 kg.
* Stegmotorer med 1,8° stegstorlek och 64 mikrosteg.
* Upplösning: 0,28125 bågsekunder.
* Förflyttningshastighet upp till 3,4° per sekund.
* Kompatibelt med autoguidare i ST-4 standard.
* Guidinghastighet: 0,25x, 0,5x 0,75x och 1x.
* Följning i en eller två axlar.
* Följningshastigheter: Stjärna, måne och sol.
* Objektdatabas: 42900+ objekt inklusive hela Messier, NGC och IC katalogen.
* PEC - korrigering av det periodiska felet.
* Synscan handkontroll kan uppdateras via nätet.
* Latitudområde: 15° till 65°
* RA snäckhjul: 92,5 mm diameter, 180 kuggar.
* DEC snäckhjul: 34,3 mm diameter, 65 kuggar.
* RA snäckaxel: 25,5 mm diameter, stål.
* DEC snäckaxel: 20 mm diameter, stål.
* Diameter motviktsstång: 20 mm. (Samma som t.ex. EQ3 och EQ5.)
* Vikt monteringshuvud: 4,38 kg (endast 3,28 kg om du monterar loss DEC axeln och motviktsstången.)
* Strömförsörjning: 12V DC, 3A. (Medföljer ej) Monteringen innehåller:


* Monteringshuvud.
* Synscan Goto styrning med handkontroll och motorer i båda axlar.
* Stålstativ.
* Motvikter: 2x 3,4 kg.
* Polsökare. Rekommenderade tillbehör för användning som star tracker:


* Star Adventurer L-hållare & kamerafäste ()
* Star Adventurer motviktsstång och motvikt ()Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Explorer-130PDS på EQM-35 PRO montering finns i kategorin Astro Sweden. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…