Sky-Watcher

Startravel-120 EQ3 refraktorteleskop

7 495 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

En kraftfull men ändå mycket kompakt refraktor. Helt enastående bra på objekt som med fördel observeras med låg förstoring som t.ex. kometer och stjärnhopar, men även för studier av andra deep-skyobjekt, månen och planeter. Den stabila EQ-3-monteringen borgar för minsta möjliga vibrationer vid höga förstoringsgrader. Sky-Watcher Startravel-120 teleskop på EQ3 montering

Egenskaper:


* Integrerad T2-gänga för kameraanslutning
* Dual-Fit 1,25 / 2 fokuserare
* Antireflexbehandlad optik
* EQ3 ekvatoriell montering
* Polinställning fungerar upp till ca 60 graders latitud. Bor du längre upp än 60 grader behöver du vinkla stativet lite för att jämna ut de sista graderna.
* Polsökare, motorstyrning och även datorstyrning finns som tillval
* OBS: De nyare bilderna med grön dovetailskena visar teleskopet med ett 45 graders prisma. I dagsläget ingår INTE detta prisma utan en 90 graders diagonalspegel.
* Observera att om du vill använda 2-tumsokkular eller andra tillbehör med 2-tumsanslutning så måste du ha en 2-diagonal (). Den medföljande har endast 1,25-tumsanslutning. Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 14 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

/

[1] Foto: planeter

Foto: nebulosor

[1] Teleskopet fungerar extremt bra för stora nebulosor som Andromedagalaxen, bättre än i de flesta större teleskop. Även mindre nebulosor går att se bra men här har fortfarande teleskop med större optikdiameter en klar fördel.

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* Startravel-120 refraktorteleskop
* 1,25 okular 25 mm och 10 mm
* 2x deluxe barlowlins 1,25 med T2 gänga för kameraanslutning
* Rödpunktssökare
* EQ3 ekvatoriell montering
* Aluminiumstativ med tillbehörshylla

Produktmanualer

Manual till teleskopet ()

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Startravel-120 EQ3 refraktorteleskop finns i kategorin Astro Sweden. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…