Sky-Watcher

Explorer-150PDS på EQM-35 PRO montering

13 200 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Sky-Watcher EXPLORER-150PDS-teleskopet är en av våra absoluta favoriter. Den kombinerar en rejäl spegeldiameter med en kompakt och lätt tub. I kombination med EQM-35 PRO monteringen får du ett paket som är en idealisk kompromiss mellan stabilitet och vikt. Paketet fungerar mycket bra för alla typer av astrofotografering även med tung kamerautrustning. Skywatcher Explorer-150 PDS Newton spegelteleskop på EQM-35 Pro montering

Explorer-150PDS är Sky-Watchers kompakta och ljusstarka Newtonreflektor för astrofotografering som utrustats med 2-tums Crayfordfokusering med mikrofokuserare (vanlig fokus och fininsällning 10:1). Ett ljusstarkt och bra spegelteleskop för såväl nybörjare som mer avancerade amatörer och astrofotografer.

Med sin korta brännvidd (750 mm) och 2 fokuserare är Explorer-150PDS lämpligt för deep-skyobservationer ävan av objekt som kräver ett större synfält, t.ex. andromedagalaxen och många stjärnhopar.

Tack vare sitt snabba f-tal är teleskopet utmärkt lämpat för astrofotografering, särskilt till dig som vill ha ett smidigt teleskop som är lätt att ta med dig ut i fält.

2 fokuseraren erbjuder exakt fokusering vilket ger krispiga, skarpa astrobilder! Mekaniken är robust och kameror upp till 2 kg fungerar klockrent med denna fokuserare.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 16 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

() Månen

() Jupiter

() Saturnus

() Galaxer

() Nebulosor

Leveransen omfattar:


* 150 mm (6) f/5 spegelteleskop
* Okular: 28 mm (2)
* 6x30 optisk sökare EQM-35 montering

Sky-Watchers EQM-35 PRO är en datorstyrd tysk ekvatoriell montering lämplig för astrofotografering med längre exponeringstider. Tack vare stålstativet är den kraftigare än EQ3 Pro monteringen och är därmed ett bättre val för astrofoto. Vill du syssla mycket intensivt med astrofoto rekommenderas samma teleskop på EQ5 Pro montering, vill du inte syssla alls med astrofoto kan du även kolla teleskopet på EQ3 Pro monteringen istället som är något billigare.

SynScan handkontroll låter dig välja specifika objekt som du vill att ditt teleskop ska nå, eller få en rundtur över natthimlen med endast en knapptryckning! Det användarvänliga menysystemet möjliggör att du automatiskt kan hitta över 42.900+ objekt. Även en oerfaren astronom kan behärska dess mängd av funktioner efter ett fåtal observationstillfällen.Egenskaper EQM-35PRO


* Ekvatoriell montering
* Datorstyrning via medföljande handkontroll. Wifi finns som tillval.
* Lastförmåga: c:a 10 kg.
* Stegmotorer med 1,8° stegstorlek och 64 mikrosteg.
* Upplösning: 0,28125 bågsekunder.
* Förflyttningshastighet upp till 3,4° per sekund.
* Kompatibelt med autoguidare i ST-4 standard.
* Guidinghastighet: 0,25x, 0,5x 0,75x och 1x.
* Följning i en eller två axlar.
* Följningshastigheter: Stjärna, måne och sol.
* Objektdatabas: 42900+ objekt inklusive hela Messier, NGC och IC katalogen.
* PEC - korrigering av det periodiska felet.
* Synscan handkontroll kan uppdateras via nätet.
* Latitudområde: 15° till 65°
* RA snäckhjul: 92,5 mm diameter, 180 kuggar.
* DEC snäckhjul: 34,3 mm diameter, 65 kuggar.
* RA snäckaxel: 25,5 mm diameter, stål.
* DEC snäckaxel: 20 mm diameter, stål.
* Diameter motviktsstång: 20 mm. (Samma som t.ex. EQ3 och EQ5.)
* Strömförsörjning: 12V DC, 3A (medföljer ej)

Tracker för astrofoto

Unikt med denna montering kan du enkelt montera loss deklinationsaxeln från monteringshuvudet. På så sätt slipper du att ha med den tunga motviktsstången eller själva motvikterna. Montera istället en kulled eller Skywatchers L-hållare (ingår ej) så kan du ta bilder med teleobjektiv på samma sätt som med Skywatcher Star Adventurer, bara med högre lastförmåga!För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 140 (160-200mm). ()Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Explorer-150PDS på EQM-35 PRO montering finns i kategorin Astro Sweden. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…