Sky-Watcher

Explorer-150PDS (EQ3 PRO)

12 095 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Sky-Watcher EXPLORER-150PDS innehåller samma fantastiska spegelset som Explorer-150P Black Diamond-serien men har två viktiga fördelar. En fokuserare med finjusteringsratt (10:1) ingår för utmärkt fokuseringsprecision. Tublängden har förkortats något för att optimera prestandan vid fotografering i primärfokus.Skywatcher Explorer-150 PDS Newton spegelteleskop på EQ3 Pro montering

Explorer-150PDS är Sky-Watchers kompakta och ljusstarka Newtonreflektor för astrofotografering som utrustats med 2-tums Crayfordfokusering med mikrofokuserare (vanlig fokus och fininsällning 10:1). Ett ljusstarkt och bra spegelteleskop för såväl nybörjare som mer avancerade amatörer och astrofotografer.

Med sin korta brännvidd (750 mm) och 2 fokuserare är Explorer-150PDS lämpligt för deep-skyobservationer ävan av objekt som kräver ett större synfält, t.ex. andromedagalaxen och många stjärnhopar.

Tack vare sitt snabba f-tal är teleskopet utmärkt lämpat för astrofotografering, särskilt till dig som vill ha ett smidigt teleskop som är lätt att ta med dig ut i fält.

2 fokuseraren erbjuder exakt fokusering vilket ger krispiga, skarpa astrobilder! Mekaniken är robust och kameror upp till 2 kg fungerar klockrent med denna fokuserare.

Sky-Watchers EQ3 Pro SynScan-montering är en datorstyrd tysk ekvatoriell montering lämplig för astrofotografering med längre exponeringstider.

SynScan handkontroll låter dig välja specifika objekt som du vill att ditt teleskop ska nå, eller få en rundtur över natthimlen med endast en knapptryckning! Det användarvänliga menysystemet möjliggör att du automatiskt kan hitta över 42.900+ objekt. Även en oerfaren astronom kan behärska dess mängd av funktioner efter ett fåtal observationstillfällen.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 16 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

[1] [1] Explorer-150 får bästa betyg då den är fullt lämpligt för astrofotografering. Monteringens stabilitet räcker till för fotografering, men är den svaga länken i ekvationen. Om möjligt rekommenderar vi att du väljer samma teleskop med EQ5 Pro montering () istället, eller alternativt att du väljer Explorer-130 på EQ3 ().

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* 150 mm (6) f/5 spegelteleskop
* Okular: 28 mm (2)
* 6x30 optisk sökare
* EQ3 PRO Go-To Montering med aluminiumstativ Monteringen:

Monteringen är den stadiga EQ3 Pro SynScan-monteringen av tysk ekvatoriell typ.


* Positioneringsnoggrannhet upp till 1 bågminut.
* Extra tysta stegmotorer med 1,8° stegvinkel och 64 mikrosteg.
* Hög flytthastighet upp till 3,4°/sek (800x) och 0,144 bågsekunders upplösning.
* Autoguider-interface för astrofotografering
* Valbar Autoguider guidehastighet från 0,25x, 0,50x, 0,75x eller 1x
* Databas med fler än 42900 objekt innehållande bl.a. komplett M-, NGC- och IC-kataloger och solsystemet.
* PEC - Periodic Error Correction - som är programmerbar. Lämplig för astrofotografering utan autoguidning.
* Inställningsmetod/kalibrering: 1-stjärna, 2-stjärnor eller 3-stjärnor
* RS-232 kommunikationsport för att kunna styra teleskopet från persondator (programvara ingår ej, men fri programvara finns på webben)
* Handkontroll med dubbelradig display och bakgrundsbelysning.
* Polinställning fungerar upp till ca 60 graders latitud. Bor du längre upp än 60 grader behöver du vinkla stativet lite för att jämna ut de sista graderna. För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 140 (160-200mm). ()

Produktmanualer

Manual till teleskopet () Tillägg: hur hittar du dina koordinater () Manual till Sökaren () Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Explorer-150PDS (EQ3 PRO) finns i kategorin Astro Sweden. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…