XP Metal Detectors

Deus II - Metalldetektor för professionell användning

16 004 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

XP Deus v. 4.0 är en mycket djupgående metalldetektor med flera nya finesser som totalt dominerar andra detektorer i sin klass. Exempelvis kan du finna ett häftstift på 27cm djup, ett silvermynt (21mm) på 39 cm , en gevärskula på 51 cm djup, spik 3'' (75mm) 65cm, kniv 71cm, gränsrör (38mm) 87cm brunnslock/däxel på nästan 120m. (Större föremål >130cm)

En riktig universaldetektor!

Observera att du måste ansöka om tillstånd för att använda metalldetektor!
Dels hos markägaren,
dels hos Länsstyrelsen (http://www.lansstyrelsen.se).Denna detektor övverraskar även erfarna detektoranvändare med sin känslighet och sina finesser. Finesser som är så många att inte alla får plats här.En av de första saker du erfar är att både batteri och detektor är inbyggd i spolpaketet vilket gör den i sanning trådlös. (Undantag gäller under vatten eftersom vatten slukar radiovågor på ett sätt luft inte gör.)

Detektorns kontrollenhet är jämförbar med en normal mobil i storlek. Den spänns fast på skaftet men går också att hålla i handen eller på det sätt som passar. Kontrollenheten kopplas trådlöst med både spolen och hörlurarna på flera meters håll. Kontrollenheten har en inbyggd högtalare om du inte vill ha hörlurarna på dig. Den har en belyst display som möjliggör sena kvällar.

Vill du göra utrustningen extra lättviktig lämnare du kontrollenheten och sköter om de viktigaste funktionerna direkt på hörlurarna.

Med de mer avancerade inställningarna på kontrollenheten har du 99 olika modes eller som de kallar det fönster med specifika inställningar som separerar olika metaller och konfigurationer av dessa. Du kan använda alla, eller separera ut mässing, silver, guld, järn, storlekar på metallfragment etc. etc. efter behov. Du kan t.ex. välja att inte besväras av ölringar om dessa är ett återkommande problem. Å andrta sidan, när du ändå detekterar kan det vara ett fint sätt att visa på samhällsnyttan och vinna markägarens samtycke, att plocka upp dessa sopsortera dem hemma.

XP Deus jobbar med fyra olika fekvenser.


* 4 kHz passar bra för järn samt stora föremål.
* 8 kHz passar smycken, mynt samt djupt liggande föremål
* 12 kHz passar allmän detektering av något mindre föremål
* 18 kHz passar små smycken, små mynt och metallfragment Detektorn skiljer blixtsnabbt olika objekttyper eller om det finns flera näraliggande objekt. För den mindre erfarne finns fyra snabbinställningar för 1. alla metaller, 2. skattjakt, 3. strandsökning och 4. Guldprospektering. Du kan också själv programera in 8 egna lägen.

XP Deus har ett teleskopskaft (130 cm) som är hopfällbart så att den går att få mycket kompakt (58 cm).Undervattensdetektering

Skall du använda detektorn på grunt vatten (max 1,5m) använder du en extrakaberl (tillbehör - beställes separat) som fästes med en klämma på spolen.

Djupare användning, (ned till c:a 5 meter) kräver ett 1. specialfodral till kontrollpanelen, 2. samma kabel som ovan samt 3. vattentäta hörlurar. (beställes separat.)XP Deus är känslig till stort djup redan i orginalutförandet. Som tillbehör kan du köpa en större spole för större djup, men då förlorar den lite av förmågan att finna de minsta objekten.Nackdelar:

Nåja, skall man säga någon så är det det faktum att manualen är på engelska. Eftersom enheten endast har engelska som språk är det ingen idé att ha en svensk bruksanvisning.Prestanda:


* Samtidig multifrekvensavläsning
* Vattentät spole.
vattentät till 5 meter med rätt tillbehör
* Lättviktig, 975 g
* Trådlösa hörlurar med hypersnabb överföring (ej vattentäta)
* 99 söklägen ingår plus
4 snabblägen
8 programerbara snabblägen
* Bra diskriminering bland fynden så att du inte missar några godbitar bland skräpet.
* Finjusteringar i känslighet och detaljåtergivning i ljudbilden.
* Gulddetekterings-läget använder 18 kHz Tekniska data:


* Detektionslägen: 99 st som kan kombineras fritt
* Snabblägen:
Metaller
Strandsökning
Skattjakt
Guld
* Programerbara snabblägen: 8 st
* Frekvenser: 4, 8, 12 och 18 kHz
* Variabel känslighet: ja
* Diskriminering: 4 lägen med ljud och på skärm
* Mått:
Längd: 1300mm
Längd ihopfälld: 580mm
Vikt: 975g
* Spole: 11-tums standardspole, vattentät
* Ljud:
Trådlösa hörlurar (ingår)
Utgång för kontrollenheten (för vattenbruk)
Utgång för vattentäta hörlurar (köpes separat)
* Hörlurar: trådlösa, ej vattentäta
Hörlursutgång finns
Inbyggt högtalare finns
* Display: LCD med belysning
* Batteri: Inbyggt Li-polymer-batteri, laddningsbart 220V, 12V, USB
Varnar för svaga batterier
Extra batterikassett kan köpas till
* Garanti: 5 år för elektronik och spole (vid normal användning) Till våra detektorer får du en PDF med svenk beskrivning av detektion med metalldetektor samt info om guld och var du finner det.

Deus II - Metalldetektor för professionell användning finns i kategorin Astro Sweden. XP Metal Detectors är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…