TS-Optics

2,5" flattener för refraktorer med f/5 - f/9

3 695 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Perfekt korrigering för alla refraktorer med f/tal mellan 5 till 9...TS Optics 2,5 tum flattener för refraktorer med f/5 - f/9

Många korrektorlinser för refraktorer klarar inte av att fullt belysa mellanstora sensorer, utan vinjetering, eller andra typer av avvikelser. Av denna anledning utvecklade Teleskop-Service en serie korrektorlinser, utan reducereffekt och med mycket goda prestanda.

TS 2,5 flattener kan fullt belysa full-format sensorer (24 x 36 mm) utan vinjettering och det även i snabba refraktorer.

Passar följande refraktorer:

Alla sytem med en fokuserare större än 2. Vi erbjuder adaptrar för Starlight Instruments Feather Touch, Astro Physics, William Optics, Astro Profesional och TS Apos.

Generöst back focus:

Denna flattener har ett stort back focus och det är inga problem att montera Off Axis Guiders, filterhjul, m.m.. Det rekommenderade avståndet mellan flattenerns M69 gänga och fokalplanet är 91 mm eller längre beroende på f/tal.

Varför utan reducereffekt?

Genom att endast fokusera på att eliminera fältets kurvatur har exceptionellt bra resultat erhållits utan sekundär abberation, som koma eller astigmatism. Vidare är inte flattenern begränsad i sin användning till specifika teleskop, eller brännvidder, utan kan i stort sett användas på alla refraktorer med f/tal mellan 5 och 9.

Vilka adaptrar behöver jag för att ansluta till mitt teleskop?

Meddela oss vilket fabrikat av fokuserare och vad du vill ansluta på kamerasidan, så återkommer vi med svar.

Leveransen omfattar:


* TS 2,5 field flattener Specifikationer:


* Flattener: Avsedd för refraktorer med f-tal 5-9
* Funktion: Planar bildytan utan reducerfaktor
* Anslutning teleskopsida: M68 hane och M63 hona
* Anslutning kamerasida: M69 hona
* Fri öppning: 61,5 mm
* Rekommenderat avstånd kamerans gänga till fokalplan: 91 mm @ f/7, 101 mm @ f/6

2,5" flattener för refraktorer med f/5 - f/9 finns i kategorin Astro Sweden. TS-Optics är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…