Tormek

Svarv- och skärpningsverktyg TT-50

795 kr
I lager    Sponsrad länk

Tormek TT-50 svarv och slipverktyg - för att räta upp slipstenen.

Med en ordentlig slipmaskin så kan du slipa mer eller mindre allt som behöver slipas! Yxor, outdoor och fiskeknivar, och köksknivar kan slipas till proffsklass utan att du behöver lämna in dem.

Tormek tillverkar sina maskiner i Lindesberg - Sverige sedan 1970 talet.

Om din slipsten av någon anledning blivit ojämn så kan du räta upp den igen med detta slipverktyg. Verktyget gör din sten exakt rak och jämn så du kan få ännu vassare knivar.

Denna modell är uppdaterad 2019 och är numera tillverkad i gjuten zink som minimerar spelet och ger ännu bättre precision. Med rätt teknik så för du bekvämt diamantskäret över stenen genom att vrida de två rattarna med båda händerna. På så sätt blir stenen helt slät igen.

Du ställer in exakt skärdjup med finjusteringen på universalstödet. På nya universalstödet har finjusteringsmuttern en skala som visar varje 0,25 mm. Se filmen på Youtube för en demonstration över hur det fungerar.

Skapa en grov eller fin yta

Med en högre matningshastighet över stenen (ca 30 sekunder istället för 90 sekunder) får stenen tydliga spår, som gör att den slipar snabbare.
Det är en stor fördel när du slipar verktyg av hårt stål och som har en stor slipyta, t.ex. svarvmejslar och maskinhyvelstål.

Ju saktare du matar, desto finare yta kommer du att få. En tid på 90 sekunder över stenen ger dig en fin yta med knappt några synliga spår.

Tormek har även en egen Youtube kanal där de visar på ett bra sätt hur du får dina knivar vassa med rätt teknik.

Svarv- och skärpningsverktyg TT-50 finns i kategorin Astro Sweden - Outdoor - Knivar, Yxor & Verktyg - Slipmaskiner/Brynen. Tormek är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…