Tethys

Rödpunktssökare till teleskop

302,25 kr 465 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Rödpunktssökaren gör så att det går snabbt och enkelt att ställa in teleskopet. Rödpunktssökaren projicerar en liten röd prick som visar vart teleskopet pekar.Astro-Sweden Rödpunktssökare Till Teleskop

Det fina med denna rödpunktssökaren är att den är icke-förstorande och du kan rikta teleskopet exakt med båda ögonen öppna. Till skillnad från en optisk sökare behöver du inte att ha ögat nära - du kan titta längs teleskoptuben med ett bekvämt avstånd för att se den röda pricken tydligt projicerad på himlen. Sökaren projicerar egentligen inte pricken på himlen, den skapar en smart optisk illusion. När man tittar genom den bakre delen av sökaren, verkar det som den röda pricken är på himlen.

Denna sökare är utrustad med en standard monteringsfot som passar till sökarbaser från bl.a. Sky-Watcher, Helios, Konus med flera.

Detta är förmodligen den typen av sökare som är allra enklast att lära sig.

Strömförsörjning: CR2032 knappbatteri. Batteriet räcker i många månader så länge du tänker på att stänga av sökaren när den inte används.

Rödpunktssökare till teleskop finns i kategorin Astro Sweden. Tethys är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…