Swarovski

AX Visio 10x32 Smart Kikare

48 400 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Att identifiera fåglar och andra djur kan vara utmanande. AX Visio utvecklades för att hjälpa dig att göra just det - att upptäcka den fascinerande naturen som omger oss. Att dela sina erfarenheter med andra gör för många människor att glädjen i naturen blir ännu mer intensiv. Skapa foton eller videor, visa dina observationer för personen bredvid dig med den unika Dela upptäckter-funktionen eller dela ditt äventyr med flera personer med hjälp av Live View-funktionen: Med AX Visio blir dina naturupplevelser mer intensiva än någonsin tidigare.

AX Visio är världens första AI-stödda kikare. De kombinerar briljant SWAROVISION-kvalitet med intelligenta funktioner som gör varje observation till en mycket speciell upplevelse. En ny Neural Processing Unit (NPU) har integrerats för att identifiera fåglar och andra vilda djur, den perfekta symbiosen av digital intelligens och högpresterande sportoptik. Förutom att göra det möjligt att identifiera fåglar och andra vilda djur, tillåter AX Visios integrerade kamera även användare att lagra iakttagelser i hög kvalitet. Dessa värdefulla upplevelser blir sedan omedelbart en del av en personlig samling.Det har tagit fem år att utveckla och konstruera AX Visio. Resultatet är en handkikare bestående av cirka 390 delar. Den intelligenta kärnan i AX Visio är dess integrerade drift- och objektigenkänningssystem, där en neural bearbetningsenhet (NPU) säkerställer exceptionellt snabb bearbetning av relevant information för objektigenkänning. Med SWAROVSKI OPTIK Outdoor appen kan användare hantera och dela bilder. Alla inställningar och framtida uppdateringar genomförs också genom appen. AX Visio-konceptet säkerställer att enheten får en lång produktlivscykel. Enhetens analoga komponenter, som optiken och höljet, uppfyller SWAROVSKI OPTIKs-kvalitetsstandarder. De digitala funktionernas prestanda uppdateras och förbättras regelbundet genom system- och funktionsuppdateringar. Ett öppet programmeringsgränssnitt ger kreativa externa leverantörer möjlighet att utöka AX Visio med nya funktioner. Swarovskis mål är att främja ett innovativt system som kontinuerligt utvecklas och uppfyller användarnas behov av förbättrad observation och mer information så effektivt som möjligtÄven utan användning av de intelligenta funktionerna är AX Visio en fullfjädrad analog kikare som låter dig observera naturen i briljant SWAROVISION-kvalitet. Om du väljer att aktivera de intelligenta funktionerna kan du förstärka din naturupplevelse fullt ut – enligt dina individuella önskemål. Med utvecklingen av smarta funktioner rustar SWAROVSKI OPTIK för framtiden – att fortsätta möta kraven hos krävande användare med högkvalitativ sportoptik
* Upplev naturen på en helt ny nivå av liv. SWAROVISION-tekniken lovar spektakulär färgintensitet och detaljdjup samt kompromisslös bilddefinition.
* Utöka din kunskap med varje observation. AX Visio hjälper till att identifiera fåglar och andra varelser med en knapptryckning.
* Leda lätt din följeslagare direkt till din observationspunkt.

Appar integrerade med AX VISIO:
* Fågel-ID
* Däggdjurs-ID
* Dela upptäckter
* Kompass
* Kamera (foto och video)
* Fjärils-ID
* Trollslände-ID
* Gränssnitt för tredjepartsutvecklare

Smartphoneappar som kopplas med AX VISIO (vid Februari 2024, eftersom fler appar kan adderas på sikt):
* SWAROVSKI OPTIK Outdoor: Med SWAROVSKI OPTIK Outdoor App kan du överföra data till din mobiltelefon och hantera inställningar. Live View-funktionen (vrid lägesväljaren på AX Visio till kamerasymbolen) gör det möjligt att dela vyn med upp till fyra andra smartphones med hjälp av en QR-kod. För att kunna ansluta till Live View med AX Visio måste Outdoor App installeras även på dessa enheter. Välj i appen Jag har ingen AX Visio (Inställningar - Anslutningsmöjligheter) och skanna QR-koden som visas på huvudenheten. Ingen identifiering är möjlig i Live View-läget. När du installerar appen måste du acceptera alla systemfrågor (tillstånd för åtkomst till foton, plats etc.), annars kan du inte använda alla funktioner i appen (t.ex. kan inga foton sparas). Vi rekommenderar att du alltid kör de uppdateringar som finns tillgängliga i App Garden för SWAROVSKI OPTIK Outdoor-appen.
* Merlin Bird ID: Den integrerade Bird ID-appen i AX Visio och Merlin Bird ID, som utvecklats av Cornell för smartphones, är två olika appar. Bird ID är baserad på Cornells modell och inlärningsdata, men har modifierats och optimerats för integration i AX Visio. Ny version av Merlin Bird ID I och med lanseringen av AX Visio finns det en ny version av appen Merlin Bird ID. Endast denna version har stöd för kommunikation med AX Visio. Det är därför viktigt att du installerar den nya Merlin Bird ID-appen på din smartphone.
* SWAROVSKI OPTIK Wildlife ID: Smartphone-appen Swarovski Optik Wildlife ID är den modell som de integrerade apparna Mammal ID, Butterfly ID och Dragonfly ID i AX Visio bygger på.

Specifikationer:
* Geolokaliseringssystem med hjälp av GPS.
* Benämning av fåglar, däggdjur, fjärilar och sländor i en mängd olika språk, inklusive svenska.
* SWAROVISION teknik säkerställer en absolut kompromislös optisk prestanda vilket gör kikaren till en av världens bästa även bortsett från smartfunktionerna.
* Avancerad antireflexbehandling för att utöka kontrast och upplösning till de allra högsta nivåerna.
* Brett synfält.
* Bilderna kan laddas med Outdoor App, Merlin Bird ID eller Wildlife ID. Alla foton skickas automatiskt till en särskild AX Visio-mapp som skapats i smarttelefonens minne. I varje fall överförs alla foton från AX Visio.
* Avancerad kamera: Med sin 13 MP-sensor (4208 x 3120 px) ger AX Visios integrerade kamera en 4K-upplösning (1920 x 1080 px) för videor. Internminnet på 8 GB kan lagra ca 1 700 foton eller 1 timmes video i full kvalitet.
* Delvis gummiarmerad för att ge bättre grepp och skydda mot stöttar.
* Smidig centerfokusering
* Skrapresistent coating gör linserna mindre benägna för slitage och skrapmärken.
* Justerbara ögonmusslor gör att kikaren passar utmärkt även till glasögonbärare.Tekniska data:
* Förstoring: 10 x
* Objektivdiameter: 32 mm
* Utgångspupil: 3,26 mm
* Ögonavstånd: 17,8 mm
* Synfält (linijärt): 112 m/ 1000 m
* Synfält (i grader): 6,4
* Närgräns: 3 m
* Dioptrijustering: från -7 till + 5
* Interpupilärt avstånd: 56-74 mm
* Ljustransmission: 88 %
* Skymningsvärde: 17,9
* Dimensioner: 154 x 137 x 96 mm
* Vikt: 1090 g
* Batteri: Li-Ion 3000 mAh
* Användningstemperatur (elektronik): -10°C till +50°C
* Användningstemperatur (mekanik): -25°C till +55°C
* Garanti: 3 år för eneheten och laddaren, 1 år för batteriet

Medföljer:
* Laddare och USB-laddningskabel - RB uppladdningsbart batteri
* FSB funktionell sidoväska
* UCS bärrem
* Objektivskydd och okularskydd - Bruksanvisning
* Rengöringsduk
* Kontakt för remögla
* Tvål och borste

AX Visio 10x32 Smart Kikare finns i kategorin Astro Sweden. Swarovski är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…