Sky-Watcher

Skyliner-250PX FlexTube 10"

9 995 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Skyliner-250PX är ett av de största teleskop som lätt får plats i de flesta bilar. Du får fantastiska visuella upplevelser i ett paket som ändå kan hanteras av en person.Skyliner-250PX FlexTube 10 tum Dobsonteleskop

Med 250 mm optikdiameter ligger många tusentals nebulosor, stjärnhopar och galaxer inom räckvidden på Skyliner-250. Du kan se spiralarmar på ett antal galaxer, kan se stjärnor ända till mitten på den stora klotformade stjärnhopen M13, fina detaljer i Orionnebulosan och mycket mer.

Med sin hopfällbara tub får teleskopet plats i de flesta vanliga bilar och är även något enklare att bära. Det gör just 250 millimeter modellen till en av våra absoluta favoriter då den är precis så stor att den fortfarande lätt kan hanteras själv men ändå visar hur mycket som helst av objekten på stjärnhimlen.

Teleskopet har bl.a. testats av ScopeTest.com och fått enastående fint omdöme. Testaren Ade Ashford konstaterar att detta är ett instrument lika mycket för deep-sky som för planeterna bl.a. menar han att han inte kan påminna sig att någonsin ha gjort en så skarp och rikt tecknad Saturnus som då han observerade med Skyliner-250PX FlexTube.

Varför ett dobsonteleskop?

Dobsonteleskop ersätter klassiska monteringar och stativ med en enkel låda i trä. På det viset sparas rejält med pengar vilket gör att den allra största delen av pengarna hamnar där de gör mest nytta: i optiken. För visuellt bruk finns knappast något bättre än ett Dobsonteleskop, särskilt om du kan leva med teleskopets något större dimensioner. Däremot rekommenderas Dobsonteleskop inte för astrofotografering - enklare planetfotografering går att göra lite grann, men i det stora hela får du se det här som ett rent visuellt teleskop som ger dig den bästa möjliga visuella upplevelsen.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

[1] Lämpat för barn Från 14 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

[2] Foto: planeter

Foto: nebulosor

[1] Men teleskopet är mycket kompakt för att vara ett 250 mm spegelteleskop!

[2] Dobsonteleskop är särskilt väl lämpade för observationer av ljussvaga objekt.

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* 254 mm (10) spegelteleskop med dobsonmontering
* 9x50 sökare, rak modell
* Okular 10 mm och 25 mm (1,25) FlexTube modellerna får INTE användas för solobservation!

På grund av sin öppen tub får detta teleskop inte användas för solobservationer! Det räcker inte som vanligt med ett solfilter då solljuset även kan komma in i sidan av teleskopet.

Produktmanualer

Manual till teleskopet ()

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Skyliner-250PX FlexTube 10" finns i kategorin Astro Sweden. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…