Sky-Watcher

Heritage-76

1 065 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Heritage 76 är ett härligt litet teleskop för alla intresserade av astronomi. Detta kvalitetsteleskop av Dobsontyp är baserat på en 76mm spegel och är en idealisk stjärnkikare för den som vill prova på praktisk astronomi. Det är enkelt att observera med och man navigerar på himlen genom att helt enkelt för hand föra teleskopet till det objekt man vill observera. Det kompakta utförandet gör att det är enkelt att ta med sig. Det är dessutom så snyggt att det gör sig på varje bokhylla eller skrivbord. SkyWatcher Heritage-76 Mini-Dobson spegelteleskop

Detta är förmodligen teleskopet som är enklast att handha av alla våra modeller. Det finns inga klämskruvar du behöver hantera, inget stativ du måste montera ihop, inga motorer som kan krångla. Bara ett litet teleskop som du riktar mot objektet med handen och sedan tittar. Detta gör Heritage-76 till en av våra mest barnvänliga modeller - redan från ca 8 års åldern är det sannolikt att barnet kan lära sig att hantera teleskopet själv med lite hjälp av föräldrarna i början.

Den 76mm stora spegelöppningen tillsammans med de medföljande okularen är tillräcklig för att ge närbilder av månen, urskilja jupters största månar och ge en extra dimension till (de för ögat knappt skönjbara) objekt som Andromedagalaxen och Orionnebulosan. Flera öppna stjärnhopar avslöjar sina vackra strukturer. Du kan dessutom använda teleskopet som en kikare för att se föremål på marken i hög förstoring (även om bilden blir upp-och-ned, så som det blir i vanliga spegelteleskop). Teleskopet levereras i en snygg presentkartong.

Heritage-76 togs ursprungligen fram för det Internationella Astronomiåret 2009 för att erbjuda intresserade ett billigt sätt att köpa ett första teleskop. Tack vare dess popularitet tillverkas det fortfarande.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 8 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

/

[1] Foto: planeter

Foto: nebulosor

[1] Teleskopet fungerar bra för stora nebulosor som Andromedagalaxen. Mindre nebulosor går inte att se särskilt väl.

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag observera med detta teleskop:


* Månen Kratrar, bergskedjor, sprickor, dalar, m.m. kan lätt observeras på månytan.
* Planeter Observera Venus faser och Saturnus ringar. På Jupiter kan du se detaljer i planetens molnstrukturer och de Galileiska månarna. Under goda atmosfäriska förhållanden ser du även Jupiters berömda röda fläck en enorm orkan, dubbelt så stor som vår egen jord.
* Solen Med hjälp av Baaders solfilterfolie kan du enkelt bygga ett solfilter, som medger att du säkert kan observera solen, vår närmaste stjärna.
* Djuprymdsobjekt Hundratals objekt ligger inom räckhåll för detta teleskop. Observera multipelstjärnor där de ingående komponenterna har olika färger. Upptäck Ringnebulosan i stjärnbilden Lyran. Du kan även se objekt utanför vår egen galax. T.ex. klotformiga stjärnhopar som ligger i banor runt Vintergatan och vår närmaste granngalax, Andromedagalaxen.

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

() Månen

() Jupiter

() Saturnus

() Galaxer

() Nebulosor

Leveransen omfattar:


* 76 mm (3) spegelteleskop Brännvidd 300mm
* Dobsonmontering av bordstyp, höjd ca 40 cm
* 10 mm (1,25) okular - 30x förstoring
* 25 mm (1,25) okular - 12x förstoring
* 1,25-tums fokusering
* 5x24mm sökare

Produktmanual

Manual till teleskopet ()

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Heritage-76 finns i kategorin Astro Sweden. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…