Sky-Watcher

Heritage-150P dobsonteleskop

3 695 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Vill du kombinera en riktigt stor optikdiameter med mycket enkelt handhavande och förvånansvärt liten storlek är det här teleskopet till dig. Heritage-150P kombinerar den välkända optiken från Sky-Watcher's Explorer-PDS modell med en enkel men stabil bordsmontering av dobsontyp. Skywatcher Heritage-150P FlexTube dobson spegelteleskop

Optiken i Heritage-150P FlexTube Dobson är Skywatchers fantastiska 150 mm paraboliska spegel med 750 mm brännvidd (samma som Explorer-150P). Som namnet antyder har man hämtat monteringen från den senaste FlexTube-serien: det vill säga tuben är ihopfällbar. Heritage-150P FlexTube Dobson är därför ett synnerligen portabelt teleskop - du bär det enkelt med dig och ställer det antingen på marken (och observerar från en stol) eller ställer det på ett bord!

Ett mycket smidigt, lättportabelt teleskop för nybörjare eller för personer på resande fot som vill observera Månen och planeterna ute i fält. Ger förvånansvärt fin bild av Saturnus ringar, Jupiters månar och röda band och även kratrarna på vår egen måne. Dessutom i en prisklass som passar alla.

Detta är ett teleskop för i första hand visuell observation av alla olika typer av objekt, från planeterna till avlägsna galaxer. Teleskopet är inte tänkt för astrofotografering. Optiken är av högsta klass och ger skarpa bilder av såväl planeterna och månen som möjlighet att observera många spännande deep-sky-objekt, såsom galaxer, nebulosor och stjärnhopar.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 10 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* 150 mm spegelteleskop
* Dobson bordsmontering
* 10 mm (1,25) okular - 75x förstoring
* 25 mm (1,25) okular - 30x förstoring
* 1,25-tums fokusering
* Rödpunktssökare Teleskopet får INTE användas för solobservation!

På grund av sin öppen tub får detta teleskop inte användas för solobservationer! Det räcker inte som vanligt med ett solfilter då solljuset även kan komma in i sidan av teleskopet.Realistiska bilder på vad du kan se genom Heritage 150P:

Produktmanualer

Manual till teleskopet () Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Heritage-150P dobsonteleskop finns i kategorin Astro Sweden. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…