Sky-Watcher

Heritage-100P 4" Dobsonteleskop

1 895 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Heritage-100P är ett av våra mest lättanvända teleskop och lämpar sig på så vis även för något yngre barn. Den är ett kraftfullt teleskop i mycket kompakt format. Hundratals objekt ligger inom räckhåll för denna stjärnkikare, som är försett med en 100 mm parabolisk spegel. Stjärnkikaren är extremt portabelt. Uppmontering sker på ett par minuter, utan specialverktyg. Sky-Watcher Heritage-100P Mini DobsonteleskopVilka objekt kan du se?

Det går att göra mycket mer än bara att titta på stjärnorna. Med detta teleskop kan du se:


* Kratrar, bergskedjor m.m. på månens yta
* Venus faser
* Jupiters röda fläck och detaljer i planetens molnstrukturer
* Saturnus ringar, samt Cassinis delning
* Utanför vårt solsystem ligger hundratals stjärnhopar, gasnebulosor och galaxer inom räckhåll för detta teleskop.
Enkelt handhavande


* Placera teleskopet på ett stabilt och plant underlag. T.ex. ett kraftig bord, eller marken
* Sätt in ett okular i fokuseraren och klart för en tur ut i rymden
* Alternativt går det bra att montera teleskopet på ett fotostativ. Monteringen har 3/8 gänga på undersidan. Genom att flytta teleskopet vänster-höger och upp-ner kan du rikta det mot valfri punkt på himlavalvet. Med lite övning är det enkelt att följa objekten även vid hög förstoring.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 8 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag observera med detta teleskop:


* Månen Kratrar, bergskedjor, sprickor, dalar, m.m. kan lätt observeras på månytan.
* Planeter Observera Venus faser och Saturnus ringar. På Jupiter kan du se detaljer i planetens molnstrukturer och de Galileiska månarna. Under goda atmosfäriska förhållanden ser du även Jupiters berömda röda fläck en enorm orkan, dubbelt så stor som vår egen jord.
* Solen Med hjälp av Baaders solfilterfolie kan du enkelt bygga ett solfilter, som medger att du säkert kan observera solen, vår närmaste stjärna.
* Djuprymdsobjekt Hundratals objekt ligger inom räckhåll för detta teleskop. Observera multipelstjärnor där de ingående komponenterna har olika färger. Upptäck Ringnebulosan i stjärnbilden Lyran. Du kan även se objekt utanför vår egen galax. T.ex. klotformiga stjärnhopar som ligger i banor runt Vintergatan och vår närmaste granngalax, Andromedagalaxen.
* Jorden Teleskopet är också lämpligt för observationer av fåglar, fartyg, berg, m.m. Som i nästan alla astronomiska teleskop är bilden spegelvänd men rättvändande prismor finns som tillval för dig som vill ha rättvänd bild. Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Leveransen omfattar:


* Sky-Watcher Heritage 100P teleskop med montering
* Rödpunktsökare
* Okular 10 mm (40x) och 25 mm (16x)
* Barlowlins 2x (för 80x och 32x förstoring med medföljande okular)

För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 80 (100-140mm). ()Produktmanualer

Manual till teleskopet ()

Heritage-100P 4" Dobsonteleskop finns i kategorin Astro Sweden. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…