Sky-Watcher

Go-To Skyliner-200P FlexTube 8" Dobsonteleskop

14 445 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Ett hopfällbart dobsonteleskop med datorstyrning för underbara visuella upplevelser under stjärnhimlen. Dobsonteleskop ger dig mest optik för pengarna, och tack vare Goto styrningen hittar du lätt de många tusentals objekt som är inom räckvidd på detta teleskop.Skywatcher Go-To Skyliner-200P FlexTube 8 tum Dobson spegelteleskop

Med 200 mm optikdiameter ligger tusentals nebulosor, stjärnhopar och galaxer inom räckvidden på Skyliner-200. Du kan börja att se spiralarmar på ett antal galaxer, kan se stjärnor ända till mitten på den stora klotformade stjärnhopen M13, fina detaljer i Orionnebulosan och mycket mer.

Med sin hopfällbara tub får teleskopet plats i de flesta vanliga bilar och är även enklare att bära.

Varför ett dobsonteleskop?

Dobsonteleskop ersätter klassiska monteringar och stativ med en enkel låda i trä. På det viset sparas rejält med pengar vilket gör att den allra största delen av pengarna hamnar där de gör mest nytta: i optiken. För visuellt bruk finns knappast något bättre än ett Dobsonteleskop, särskilt om du kan leva med teleskopets något större dimensioner. Däremot rekommenderas Dobsonteleskop inte för astrofotografering - enklare planetfotografering går att göra lite grann, men i det stora hela får du se det här som ett rent visuellt teleskop som ger dig den bästa möjliga visuella upplevelsen.

I Skyliner Go-To serien får du dessutom en smidig datorstyrning som gör det lätt att hitta många tusentals objekt. När teleskopet väl har hittat objektet följer det även automatiskt efter objektets rörelse över himlen.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 14 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

[1] Foto: planeter

Foto: nebulosor

[1] Dobsonteleskop är särskilt väl lämpade för observationer av ljussvaga objekt.

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Leveransen omfattar:


* 200 mm (8) spegelteleskop med dobsonmontering
* 10 mm (1,25) okular - 120x
* 25 mm (1,25) okular - 48x
* 9x50 mm sökare Synscan datorstyrning:

Med medföljande handkontroll kan teleskopet hitta många tusentals objekt åt dig. När teleskopet väl har hittat objektet följer det dessutom automatiskt efter objektets rörelse över himlen.

Huvudfunktioner:


* SynScan Databas: Totalt 42900+ objekt, inklusive kompletta M, NGC, IC och SAO Kataloger
* Inställningsmetod: Två stjärnor eller ljusaste stjärnan-kalibrering
* Okända objekt Identifieringsfunktion
* Pekarnoggrannhet upp till 10 bågminuter
* Följningsmetod: stjärn-, sol- och månföljning
* Sökhastigheter: 1,0x, 2,0x, 16x, 32x, 64x, 128x, 400x, 500x, 600x, 800x
* Tyst i drift
* Motortyp och upplösning: DC servomotorer. Upplösning 0,8923 bågsekunder eller 1452425 steg per varv
* PC-kompatibel: kan användas med populära Planetariumprogram.
* SynScan Handset mjukvara, uppgraderas via Internet
* Behöver antingen extern 12 V strömförsörjning (t.ex. Powertank 17) eller 8 st LR20-batterier (ingår ej) FlexTube modellerna får INTE användas för solobservation!

På grund av sin öppen tub får detta teleskop inte användas för solobservationer! Det räcker inte som vanligt med ett solfilter då solljuset även kan komma in i sidan av teleskopet.

Produktmanualer

Manual till teleskopet ()

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Go-To Skyliner-200P FlexTube 8" Dobsonteleskop finns i kategorin Astro Sweden. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…