Sky-Watcher

Explorer-130P Spegelteleskop

4 095 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Med sin stora 130 mm huvudspegel levererar Sky Watcher Explorer 130P teleskopet mycket optik för pengarna! Detta gör det till ett av våra toppsäljande nybörjarteleskop. Den prisbelönta Sky Watcher Explorer 130P sticker verkligen ut som ett väldigt gott exempel på att man kan få en riktigt bra stjärnkikare för en mindre peng. Hade priset varit det dubbla hade man faktiskt inte förvånat sig, så bra är det. 130 mm Newton med parabolisk primärspegel. Skywatcher Explorer-130P Spegelteleskop

Det som imponerade mig mest under teleskoptesterna var att trots en månfas på nästan 96 procent, visade månen en till synes mycket stor mängd fina detaljer.
Astronomy Now Magazine.com

Kvaliteten på stjärnabilderna kan inte klandras och en högre förstoring av Mars visade tydliga ytdetaljer.
Rekommenderas av Sir Patrick Moore CBE FRSFör en nybörjare tycks det kanske konstigt att vi börjar med att prata om monteringen före optiken. Är inte optiken bra kan man tänka? Jo absolut den stora 130 mm spegeln är av utmärkt kvalité. Men det kvittar ju egentligen hur bra optik man har om inte monteringen är stabil. EQ2:an är en solid ingenjörsutvecklad montering som är testad av amatörastronomer under många år. Den bär med lätthet upp teleskopets vikt och kan dessutom klara vikten av tillbehör och kamera. I sitt ursprungsutförande är Explorer 130p utrustad med manuella flexibla finjusteringar som erbjuder en mjuk och exakt rörelse även vid höga förstoringar.

EXPLORER-130P modellen har en parabolisk primärspegel av högsta kvalitet som normalt finns i större och dyrare teleskop för att kunna eliminera sfäriska avvikelser. Det producerar ännu skarpare och högre kontrastbilder som är fulla av detaljer. En parabolisk spegel är konkav i formen vilket gör att alla inkommande ljusstrålar får perfekt fokus. Dessutom har det en 0,5 mm ultratunn sekundär spegelhållare för att minska ljusförlust.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 14 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* Explorer-130P spegelteleskop
* Okular (1,25): 10 mm och 25 mm
* Rödpunktssökare
* EQ2 montering
* Aluminiumstativ med tillbehörsfack För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 120 (140-180mm). ()

Astronomy Now Magazine's recension av EXPLORER-130p kan du se här. (http://www.opticalvision.co.uk/documents/64.pdf)Produktmanualer

Manual till teleskopet ()

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Explorer-130P Spegelteleskop finns i kategorin Astro Sweden. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…