Sky-Watcher

Evostar 90/660 AZ Pronto Alt-Az refraktor

3 955 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Evostar 90/660 lämpar sig utmärkt för alla typer av objekt på himlen. Framförallt med Månen och planeterna får du fantastiska bilder. Pronto serien är särskilt lättanvänt och fungerar bra även för barn från och med ca 10 års åldern. Skywatcher Evostar 90/660 AZ Pronto refraktorteleskop

Evostar-90 är ett linsteleskop (refraktor) med 90 mm optikdiameter och mycket hög bildskärpa. Refraktorer är den klassiska teleskoptypen och är det man först tänker på när man hör ordet teleskop. Fördelarna med refraktorer ligger i deras enkelt handhavande samt en hög kontrast och bildskärpa som är särskilt intressanta i samband med Månen och planeterna.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 10 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag observera med detta teleskop:


* Månen Kratrar, bergskedjor, sprickor, dalar, m.m. kan lätt observeras på månytan.
* Planeter Observera Venus faser och Saturnus ringar. På Jupiter kan du se detaljer i planetens molnstrukturer och de Galileiska månarna. Under goda atmosfäriska förhållanden ser du även Jupiters berömda röda fläck en enorm orkan, dubbelt så stor som vår egen jord.
* Solen Med hjälp av Baaders solfilterfolie kan du enkelt bygga ett solfilter, som medger att du säkert kan observera solen, vår närmaste stjärna.
* Djuprymdsobjekt Hundratals objekt ligger inom räckhåll för detta teleskop. Observera multipelstjärnor där de ingående komponenterna har olika färger. Upptäck Ringnebulosan i stjärnbilden Lyran. Du kan även se objekt utanför vår egen galax. T.ex. klotformiga stjärnhopar som ligger i banor runt Vintergatan och vår närmaste granngalax, Andromedagalaxen.
* Jorden Teleskopet är också lämpligt för observationer av fåglar, fartyg, berg, m.m. Som i nästan alla astronomiska teleskop är bilden spegelvänd men rättvändande prismor finns som tillval för dig som vill ha rättvänd bild. Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* Evostar 90 refraktor
* Okular: 10 mm och 25 mm (1,25).
* Sökare: rödpunktsökare.
* Diagonal: 90° diagonalspegel.
* AZ Pronto montering och stativ

Skywatcher Pronto AZ montering med stativ

Monteringen fungerar med teleskop upp till c:a 3 kg. Stativet är justerbart i höjd och kan låsas i vilken höjd som helst.

Finjusteringsrattar i båda leder medger mycket precis rörelse.

Specifikationer montering:


* Alt-azimuth montering
* Snabbkoppling: Dovetailklämma av Vixen-typ
* 360° rörelse i azimuth (höger-vänster), -70° till +90° rörelse i altitud (upp-ner)
* Lastförmåga: c:a 3 kg beroende på teleskopets storlek För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 80 (100-140mm). ()Produktmanualer

Manual till teleskopet ()

Evostar 90/660 AZ Pronto Alt-Az refraktor finns i kategorin Astro Sweden. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…