Sky-Watcher

Evostar-120 EQ-5 PRO refraktorteleskop

15 295 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

En kraftfull refraktor för studier av deep-skyobjekt, kometer, månen och planeter. Den stabila EQ-5-monteringen med stålrörsstativ borgar för minsta möjliga vibrationer vid höga förstoringsgrader. Teleskopet har goto-funktion med en databas på 42900 objekt. En lämplig teleskopuppsättning för astrofotografering eller seriösa visuella observationer.Sky-Watcher Evostar-120 EQ-5 PRO refraktor teleskop

Evostar-120 är ett ytterst mångsidigt teleskop med riktigt bra prestanda både visuellt och fotografiskt, både för planeter och för ljussvaga objekt. Föredrar du en refraktor över ett spegelteleskop är det här ett alldeles utmärkt val för nästan alla användningsområden. Visst får du något mer ljus med ett spegelteleskop i samma prisklass. Men refraktorns skärpa ger riktigt krispiga och trevliga bilder när ljusstyrkan inte är lika avgörande. Vid fotografering av ljussvaga objekt är EQ4 monteringen aningen mindre lämpat än sitt syskon HEQ5 (se relaterade artiklar), men det går absolut att få riktigt bra resultat redan med EQ5:an.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 14 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag observera med detta teleskop:


* Månen Kratrar, bergskedjor, sprickor, dalar, m.m. kan lätt observeras på månytan.
* Planeter Observera Venus faser och Saturnus ringar. På Jupiter kan du se detaljer i planetens molnstrukturer och de Galileiska månarna. Under goda atmosfäriska förhållanden ser du även Jupiters berömda röda fläck en enorm orkan, dubbelt så stor som vår egen jord.
* Solen Med hjälp av Baaders solfilterfolie kan du enkelt bygga ett solfilter, som medger att du säkert kan observera solen, vår närmaste stjärna.
* Djuprymdsobjekt Hundratals objekt ligger inom räckhåll för detta teleskop. Observera multipelstjärnor där de ingående komponenterna har olika färger. Upptäck Ringnebulosan i stjärnbilden Lyran. Du kan även se objekt utanför vår egen galax. T.ex. klotformiga stjärnhopar som ligger i banor runt Vintergatan och vår närmaste granngalax, Andromedagalaxen.
* Jorden Teleskopet är också lämpligt för observationer av fåglar, fartyg, berg, m.m. Som i nästan alla astronomiska teleskop är bilden spegelvänd men rättvändande prismor finns som tillval för dig som vill ha rättvänd bild. Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Specifikation:


* Förstoring med medföljande okular: 40x och 100x
* Öppning: 120 mm
* Brännvidd: 1000 mm (f/8,3)
* Medföljande okular (1,25): 10 mm och 25 mm
* Integrerad T2-gänga för kameraanslutning
* 9x50 sökare
* Dual-Fit 1,25 / 2 fokuserare
* 2 / 50,8 mm diagonal
* Antireflexbehandlad optik
* EQ5 PRO Synscan datoriserad ekvatoriell montering
* Observera: denna montering fungerar endast upp till max 62° latitud!
* Stegmotorer i båda axlarna
* Polsökare

Manual till teleskopet ()Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Evostar-120 EQ-5 PRO refraktorteleskop finns i kategorin Astro Sweden. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…