Sky-Watcher

Astrofotopaket Plus, Evostar-80 ED EQM35 Pro komplettpaket

29 995 kr 31 325 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Astrofotopaket Plus innehåller alla tillbehör som du behöver för att komma igång med astrofoto. Det enda du behöver utöver paketet är en systemkamera, allt annat ingår!AFP08+ Astrofoto Pluspaket Evostar-80 ED DS-PRO med EQM35 PRO Synscan montering, komplettpaket

OBS! Ange som meddelande i kassan för vilket kameramärke du önskar adapterringen! Adapter finns till Canon EOS, Nikon F och Sony AF. Dessvärre finns inga passande adapters till andra kameramodeller.

Astro Swedens Astrofotopaket Plus innehåller allt du behöver till astrofoto: Teleskopet, monteringen, strömförsörjning, adapter, autoguider m.m. Du behöver inte längre vara rädd att missa någon viktig detalj när du lägger beställningen.

Tack vare medföljande autoguider kan man öka på exponeringstiden rejält vilket direkt visar sig på bilderna. Man minimerar risken för utdragna stjärnor och suddiga bilder och nästan alla typer av deep sky objekt är inom räckhåll.

Detta astrofotopaket anser vi vara det bästa alternativet för nybörjaren med stora ambitioner: det är lätt att komma igång med och snabbt nå fina resultat, men både den optiska kvaliteten och monteringen är av så hög nivå att de aldrig kommer att begränsa dig i ditt astrofoto-intresse!

Teleskopet är anpassat för kameror med sensorstorlekar upp till 24x36 mm (fullformat)! För att kunna använda sensorstorlekar från APS-storlek och uppåt medföljer den specialanpassade 0,85x fokalreduceraren/flattenern för ett perfekt platt bildfält och bästa skärpa ända ut i kanterna av bildfältet. 1:11 microfokuserare säkerställer exakt fokus (kameran ingår ej)!

Teleskopet finns också i ett grundpaket med bara tuben och monteringen men utan tillbehör för astrofoto - perfekt för dig som redan äger en del tillbehör, eller dig som vill hålla ner budgeten på det första köpet och sedan vill köpa till allt annat vid ett senare tillfälle. (Kolla relaterade artiklar nedan.)AFP08+ Komplettpaketet innehåller:


* Skywatcher Evostar 80ED APO refraktor () - fantastiskt bra bildskärpa, mycket smidigt och enkelt!
* EQM-35 Pro () Goto montering - en bra bas för astrofoto!
* Skywatcher 0,85x fokalreducerare och field flattener ()
* M48 ring passande till systemkamera - ange kameramodell som meddelande i kassan! Adapter finns till Canon EOS, Nikon F och Sony AF men tyvärr inte till andra kameramodeller.
* 17 Ah Powertank () - ett stort batteri som strömförsörjning
* Orion Starshoot autoguider (). Korrigerar driftfel
* Skywatcher Evoguide-50ED () deluxe guideteleskop

Skywatcher Evostar-ED80 refraktorteleskop

Utmärkt all-roundpaket... Vi var väldigt nöjda med att se en knivskarp bild på Altair över 85% av synfältet där starspiksen endast var lite otydligare nära kanterna ... På deep-sky objekt visade Crayfordfokuseraren med dubbel hastighet prov på full kontroll vilket gav skarpa fina observationer. Särskilt anmärkningsvärd var Hantel nebulosan M27. Det breda synfältet gav också fina vyer över Andromedagalaxen ... Fokuserarens 1,25-adapter visade sig ha en fin detalj: ett DSLR-kamerafäste för fotografering. Kort sagt är detta ett riktigt kraftpaket.. En komplett tub med härligt skarp optik. BBC Sky At Night Magazine

Apokromatiska refraktorer producerar de skarpaste optiska bilderna av högsta kvalité. Dessa avancerade teleskop har alla en dubbel objektivlins. En del av teleskopet är tillverkat av premium Japanskt Ohara FPL-53 Extra-low Dispersion (ED) glas, som praktiskt taget eliminerar kromatisk aberration för att leverera rätt färgåtergivning. Glas av toppkvalitet används för kronelementet.Varje glas-luft linsyta är antireflexbehandlad för att nå optimalt ljusintag av nära 99,5%! Sky-Watchers egna Metallic High-Transmission Coatings (MHC) är de finaste anti-reflexskydden i sin klass.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 16 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

/

[1] Foto: planeter

Foto: nebulosor

[1] Teleskopet fungerar extremt bra för stora nebulosor som Andromedagalaxen. Vid mindre nebulosor finns ett antal som går att se bra, men generellt är det bättre med teleskop med större optikdiameter om du vill titta på dessa små, ljussvaga objekt.

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Specifikationer Evostar ED80:


* 80 mm f=600 ED Apokromatiskt refraktorteleskop
* Förstoringar (med medföljande okular): 21x
* Högst användbara förstoring: 240x
* Linsdiameter objektiv: 80 mm
* Brännvidd: 600 mm (f/7,5)
* Medföljande okular (2): 28 mm LET
* 2 / 50,8 mm Dielektrisk stjärndiagonal
* 9x50 Optisk sökare
* 2 tums Crayfordfokuserare (glappfri) med mikrofokusering 11:1
* Antireflexbehandlad objektivlins inklusive tubringar och monteringsskena.
* Aluminium bärväska
* Dagghuvens ytterdiameter (för montering av tillbehör): 116 mm
* Dagghuvens innerdiameter (för montering av tillbehör): 113 mm För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 80 (100-140mm). ()EQM-35 datorstyrd montering med stålstativ

EQM-35 är mycket mer än bara en ekvatoriell montering. Den är mycket genomtänkt och fungerar även mycket bra som en stabil tracker för astrofoto där du kan minska vikten på monteringen väsentligt genom att montera bort DEC-axeln samt motviktsstång och motvikterna.

EQM-35 ligger mellan EQ3 och EQ5 monteringen i vikt och lastförmåga. Den må se nästan ut som en EQ3 montering, men den har mycket större snäckhjul och därmed mycket bättre stabilité och följningsnoggrannhet. Även stativet är mycket stabilare än EQ3:ans aluminiumstativ. Monteringen lämpar sig alldeles utmärkt för astrofotografering med spegelteleskop upp till 150 mm.

Synscan goto styrningen innehåller en lätthanterlig handkontroll med en objektdatabas på 42900+ objekt. Du behöver alltså inte hitta objekten själv utan monteringen gör det åt dig!

Tracker för astrofoto

Unikt med denna montering kan du enkelt montera loss deklinationsaxeln från monteringshuvudet. På så sätt slipper du att ha med den tunga motviktsstången eller själva motvikterna. Montera istället en kulled eller Skywatchers L-hållare (ingår ej) så kan du ta bilder med teleobjektiv på samma sätt som med Skywatcher Star Adventurer, bara med högre lastförmåga!

Specifikationer:


* Ekvatoriell montering.
* Lastförmåga: c:a 10 kg.
* Stegmotorer med 1,8° stegstorlek och 64 mikrosteg.
* Upplösning: 0,28125 bågsekunder.
* Förflyttningshastighet upp till 3,4° per sekund.
* Kompatibelt med autoguidare i ST-4 standard.
* Guidinghastighet: 0,25x, 0,5x 0,75x och 1x.
* Följning i en eller två axlar.
* Följningshastigheter: Stjärna, måne och sol.
* Objektdatabas: 42900+ objekt inklusive hela Messier, NGC och IC katalogen.
* PEC - korrigering av det periodiska felet.
* Synscan handkontroll kan uppdateras via nätet.
* Latitudområde: 15° till 65°
* RA snäckhjul: 92,5 mm diameter, 180 kuggar.
* DEC snäckhjul: 34,3 mm diameter, 65 kuggar.
* RA snäckaxel: 25,5 mm diameter, stål.
* DEC snäckaxel: 20 mm diameter, stål.
* Diameter motviktsstång: 20 mm. (Samma som t.ex. EQ3 och EQ5.)
* Vikt monteringshuvud: 4,38 kg (endast 3,28 kg om du monterar loss DEC axeln och motviktsstången.)
* Stålstativ, vikt 5,7 kg, justerbart 70-119 cm.
* Strömförsörjning: 12V DC, 3A. Monteringen innehåller:


* Monteringshuvud.
* Synscan Goto styrning med handkontroll och motorer i båda axlar.
* Stålstativ.
* Motvikter: 2x 3,4 kg.
* Polsökare. Rekommenderade tillbehör för användning som star tracker:


* Star Adventurer L-hållare & kamerafäste ()
* Star Adventurer motviktsstång och motvikt ()

Astrofotopaket Plus, Evostar-80 ED EQM35 Pro komplettpaket finns i kategorin Astro Sweden. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…