Sky-Watcher

Astrofotopaket Explorer-200PDS HEQ5 PRO med Nikon adapter

21 995 kr 23 035 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Astrofotopaket är valda för att möjliggöra framgångsrik astrofotografi. Både optiken och mekaniken fungerar klockrent för alla typer av astrofoto, inklusive långa exponeringar för deep-sky objekt. För att klara av långa exponeringar kommer du att behöva lite fler artiklar, men dessa kan du utan bekymmer köpa till senare. Alternativt kolla gärna vårt Astrofotopaket Plus () med samma teleskop men där alla tillbehör som du behöver för att komma igång med astrofoto redan är med på köpet.

Astrofotopaket Explorer-200 PDS Newton spegelteleskop på HEQ5 Pro Synscan montering

Med Explorer-200PDS spegelteleskopet får du ett mycket stort teleskop som ändå fortfarande lätt går att hantera och flytta av en person. Men ännu viktigare: den datorstyrda H-EQ5 Pro monteringen har så pass stora lastreserver att du inte behöver att kämpa med den för att få lyckade bilder - även om det blåser en del kommer stativet och monteringen att hålla teleskopet stadigt och utan störande vibrationer.

Datorstyrningen gör att det blir betydligt enklare att hitta fotoobjekten som ibland kan vara omöjliga att se för blotta ögat genom teleskopet! HEQ-5 Pro monteringen har även inbyggd polsökare vilket gör att man kan polinställa teleskopet väldigt exakt - en förutsättning för längre exponeringar. Detta i kombination med autoguider (medföljer ej - kolla pluspaketet ()!) ger en helhet och en bra grund för långa exponeringar. Med alla dessa förutsättningar finns det inga begränsningar på hur långt du kan komma med astronomifotografering.

Explorer-200PDS är ett Newton spegelteleskop från Sky-Watcher som lämpar sig lika väl för visuella observationer som för astrofotografering. Med HEQ5 Pro monteringen klarar du långtidsexponeringar av galaxer, nebulosor med mera galant.

Med Crayfordfokuseraren med 10:1 mikrofokusering kan skärpan ställas mycket precist. För att förbättra fotografering i primärfokus (alltså med systemkamera utan objektiv direkt genom fokuseraren utan okular) har tuben förkortats för att ge ett större fokalplan.

Med sitt korta fokalförhållande (f/5) är Explorer-200PDS speciellt lämplig för deep-sky-studier och för objekt som kräver ett större synfält.

Paketet innehåller:


* Skywatcher Explorer 200 PDS () Newton spegelteleskop - mycket bra och prisvärd optik!
* HEQ5 Pro Goto montering () - mycket stora lastreserver!
* Sky-Watcher komakorrektor () - ger bra skärpa över hela bildfältet
* M48 adapterring passande till Canon EOS, Nikon F eller Sony A / Minolta AF. Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda  

 

 

Lätt att bära / transportera  

 

 

Lämpat för barn Från 15-16 år Observationer: planeter  

 

 

Observationer: nebulosor  

 

 

Foto: planeter  

 

 

Foto: nebulosor  

 

 

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Explorer-200PDS innehåller:


* Okular: 28 mm LET (2 / 50,8 mm)
* 9x50 optisk sökare Skywatcher HEQ5 Pro montering:

Denna montering är för dig som söker en riktigt bra ekvatoriell montering med bra precision och datoriserad GO-TO kontroll. Sky-Watcher HEQ5 PRO SynScan är designad med nybörjaren i tanken. Den användarvänliga handkontrollen ger alla en möjlighet att välja och klicka sig fram till Universums dolda skatter! Handkontrollen låter dig välja mellan över 42000 objekt, här finns även inbyggda himmelsturer där du kan följa med och förundras över medan monteringen gör jobbet åt dig.

Som nybörjare uppskattar man verkligen monteringens goda och pedagogiska egenskaper men även mer erfarna amatörastronomer kommer att hitta en hel del egenskaper som verkligen tilltalar då det kommer till precision och avancerad astronomifotografering. Monteringen drivs av två stegmotorer med en positioneringsnoggrannhet på 1 bågminut. De driver sedan teleskopet och följer objekten med god precision. För den som kräver maximal precision (t.ex. vid fotografiska långtidsexponeringar) har monteringen programmerbar PEC och är förberedd för Autoguider. PEC är högst ovanligt i monteringar i denna prisklass.

HEQ5 Pro SynScan är en komplett tysk ekvatoriell montering med polsökare, rejäla låsspakar i båda axlar, inbyggda motorer i båda axlar med handkontroll, utdragbar motviktsarm och motvikter.

Sky-Watchers HEQ5 Pro-montering har en exakt drivning och alla de avancerade funktioner en modern amatörastronom kan önska sig.


* Positioneringsnoggrannhet upp till 1 bågminut.
* Extra tysta stegmotorer med 1,8? stegvinkel och 64 mikrosteg.
* Hög flytthastighet upp till 3,4?/sek (800x) och 0,144 bågsekunders upplösning.
* Autoguider-interface för astrofotografering
* Valbar Autoguider guidehastighet från 0,25X, 0,50X, 0,75X eller 1X
* Databas med c:a 42900 objekt innehållande komplett M-, NGC- och IC-kataloger med möjlighet att lägga in 25 egna objekt.
* Minimal vibration för långtidsexponering
* PEC - Periodic Error Correction - som är programmerbar. Lämplig för astrofotografering utan autoguidning.
* Inställningsmetod/kalibrering: 1-stjärna, 2-stjärnor eller 3-stjärnor
* Max vikt på optisk tub och tillbehör: 13,6 kg
* RS-232 kommunikationsport för att kunna styra teleskopet från persondator
* Handkontroll med dubbelradig display och bakgrundsbelysning.
* Vikt: c:a 26 kg inkl motvikter HEQ5 monteringen innehåller:


* Monteringshuvud
* Handkontroll med spiralkabel
* 12V ciggpluggssladd
* 2st motvikter á 5,1 kg
* Stålstativ För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 200 (220-260mm). ()

 

Produktmanualer

Manual till teleskopet ()

Astrofotopaket Explorer-200PDS HEQ5 PRO med Nikon adapter finns i kategorin skytte.astrosweden. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…