Silva

Compass Ranger S

499 kr
I lager    Sponsrad länk

Kompassen Silva Ranger S är en enkel och smidig syfteskompass som används och uppskattas av många utomhusfantaster och äventyrare, t.ex. klättrare, vandrare och jägare. Den här kompassen har alla egenskaper du behöver för ditt äventyr. Ranger är försedd med greppvänlig ring, löstagbar halsrem med säkerhetsöppning och självlysande markeringar för mörkernavigering. På Ranger finns romer-skalorna på basplattan så att du kan mäta avstånd. Skalorna är 1:25 000 och 1:50 000. KOMPASS MED SPEGEL FÖR LÅNGA AVSTÅND En syftkompass är en kompass med spegel och ger dig möjlighet se kompassnålen tydligt samtidigt som du syftar mot en punkt i terrängen. Det gör att du kan ta ut mer exakta bäringar än med en vanlig linjalkompass. Denna typ av kompass är som bäst i öppen terräng när du ska ta ut riktningar över långa avstånd. Detta tack vare att du inte behöver släppa blicken från kompassen medan du blickar ut över terräng. LUTNINGSKORT Lutningskortet är bra både för att upptäcka lavinrisk och för att avgöra hur utmanande terrängen är. Genom att känna till lutningen kan du också bedöma hur mycket längre sträckan blir på grund av lutningen. När du är i brant terräng så ska du alltid vara uppmärksam på lavinrisken. Risken ökar om lutningen är mer än 30 grader och med lutningskortet kan du lättare bedöma risken.
Spegelsyftning med syfthål – ger noggranna bäringar Löstagbar halsrem med säkerhetsöppning Greppvänlig kompassring i gummi för enkel hantering. Kartmätskalor; mm, GPS-skalor 1:25 och 1:50. Missvisningsskala inne i kapseln – kan användas överallt. Roterbart kompasshus – kompatibel med Silva 1-2-3. Självlysande markeringar – möjliggör mörkernavigering. Slitstarkt material som tål de tuffaste värderförhållandena

Compass Ranger S finns i kategorin Astro Sweden - Outdoor - Knivar, Yxor & Verktyg - Kompasser. Silva är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…