Shimano

TwinPower FD Haspelrulle

3 995 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Shimano TwinPower FD

Shimano Twinpower är en klassisk haspelrulle i premium sortimentet som gjorde sin entré för 30 år sedan och har varit extremt omtyckt sedan dess. 2020 kom den här senaste varianten med ett uppdaterat rotorsystem i metall som ger den en känsla som påminner mycket om känslan hos Shimanos värsting, Stella.

Nytt för den här modellen är också hämtat från Stella, det är Long Stroke spolen som ger ännu bättre kastegenskaper och plockar upp Twinpower till nästa nivå! Twinpower är rullen för dig som kräver mycket från din utrustning och vill kunna fiska många långa timmar med samma prestanda från rullen dag ut och dag in!


* Hagane Gear
* Micromodule II
* X-Ship-konstruktion
* Hagane Body (aluminium)
* Silentdrive
* X-Protect
* G-Free Body
* AR-C Spool
* S A-RB
* One-Piece Bail
* Vattentät broms 1000 Storleken lämpar sig bra till det enklare fisket men kortare spön runt 6-7 fots som passar perfekt att fiska mindre fiskar eller lättare beten med mer känsligare utrustning. Linkapacitet på rullen är mindre vilket gör att en tunnare flätlina gör sig bäst 0,08-0,15 gör sig bäst.

2000 Är storleken större och även här rekommenderas till det lätta fisket Abborre, Gös eller Regnbåge lämpar sig perfekt till spön upp till 7 fot och kommer upplevas som väldigt nätt och smidig rulle. Precis som 1000 modellen så fiskas den bäst med flätlina i dimensioner upp till 0,15 mm

2500 Är mellan storleken som finns både som 2500 och som 2500HG där HG (High Gear) har en högre utväxling och samlar in mer lina per vevtag. Modellen 2500 är en storlek som passar det mesta fisket i allt från Abborre, Gös, Regnbåge eller Gädda. Montera den på spön från 7-9 fot så blir det en lagom storlek.

3000 Modellen blir lite större och linkapaciteten mer generös. 3000 finns även här som HG variant och används mest till Gädda, Gös eller Havsöring. Gärna när spöna blir lite längre 8-11 fot lämpar sig bra. Linkapaciteten är här god och man kan fiska allt från dom tunnaste flätlinorna upp till grövre storlekar i nylon 0,35mm.

4000 modellen är den största bland normal stora haspelrullar. Det finns absolut större ända upp till 30000 modeller men får en helt annan inriktning. Använd din 4000 storlek till spön mellan 8-13 fot till det mesta fisket, där fiskarna kanske är åt det större hållet eller kräver mer linkapacitet för speciella anledningar. Lämpar sig för allt från Gädda och Gös till havsöring och Lax.

TwinPower FD Haspelrulle finns i kategorin Astro Sweden. Shimano är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…