Shimano

Nexave FI Haspelrulle

599 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Shimano Nexave Haspelrulle

Den helt nya Shimano Nexave FI haspelrullen är en uppdaterad version av den tidigare versionen med samma namn. Nya uppdaterade varianten är en frambromsad haspelrulle som passar perfekt för alla typer av sötvattenfiske. Shimano Nexave FI ligger helt rätt i pris och kommer med inkapslade kullager i rostfritt stål som ger rullen en mjuk och jämn gång, bromsen är som vanligt hos Shimano jämn och perfekt balanserad. Du får även den fräscha AR-C spoldesingen som ger mer precision i kasten när linan hasplar av spolen mjukt och fint med full kontroll, vilket ger långa raka kast.

Den lätta G-Free Body rotorn har låg massa som gör att rullen är lätt att veva igång och du orkar fiska hela dagen lång!

Shimano Nexave FI finns i storlekar från 1000 till 4000 och är en perfekt haspelrulle från Shimano!


* 1000 Storleken lämpar sig bra till det enklare fisket men kortare spön runt 6-7 fots som passar perfekt att fiska mindre fiskar eller lättare beten med mer känsligare utrustning. Linkapacitet på rullen är mindre vilket gör att en tunnare flätlina gör sig bäst 0,08-0,15 gör sig bäst.
* 2000 Är storleken större och även här rekommenderas till det lätta fisket Abborre, Gös eller Regnbåge lämpar sig perfekt till spön upp till 7 fot och kommer upplevas som väldigt nätt och smidig rulle. Precis som 1000 modellen så fiskas den bäst med flätlina i dimensioner upp till 0,15 mm
* 2500 Är mellan storleken som finns både som 2500 och som 2500HG där HG (High Gear) har en högre utväxling och samlar in mer lina per vevtag. Modellen 2500 är en storlek som passar det mesta fisket i allt från Abborre, Gös, Regnbåge eller Gädda. Montera den på spön från 7-9 fot så blir det en lagom storlek.
* 3000 Modellen blir lite större och linkapaciteten mer generös. 3000 finns även här som HG variant och används mest till Gädda, Gös eller Havsöring. Gärna när spöna blir lite längre 8-11 fot lämpar sig bra. Linkapaciteten är här god och man kan fiska allt från dom tunnaste flätlinorna upp till grövre storlekar i nylon 0,35mm.
* 4000 modellen är den största bland normal stora haspelrullar. Det finns absolut större ända upp till 30000 modeller men får en helt annan inriktning. Använd din 4000 storlek till spön mellan 8-13 fot till det mesta fisket, där fiskarna kanske är åt det större hållet eller kräver mer linkapacitet för speciella anledningar. Lämpar sig för allt från Gädda och Gös till havsöring och Lax.

Nexave FI Haspelrulle finns i kategorin Astro Sweden. Shimano är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…