Shimano

Miravel Haspelrulle

1 299 kr 1 399 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Miravel är del av Shimanos MagnumLite-serie av haspelrullar och är en lätt men kraftfull rulle med stor mångsidighet för dig som fiskar efter flera arter.Shimano Miravel Haspelrulle

Miravel är byggd med hjälp av Shimanos legendariska kolinblandade CI4+ kropp för att ge en lättviktsplattform och ökad känslighet, den har även Shimanos MagnumLite-rotor för att möjliggöra en enkel start och snabba krokningar.

Med en trio av teknologier från Shimanos premiumrullar kallsmidda HAGANE Gear, SilentDrive och X-Ship - får du hållbara växlar med snävare toleranser för mjukare invevning. 


* G FREE-kropp - Ja
* Typ av rulle -Spinning
* Max bromskapacitet - 9kg
* Reel Series -Miravel
* Linkapacitet huvudspolen Nylon(mm-m)(Mono)0.25 -160
* Weight JP/EU Model -200gram
* X Ship -Ja
* HAGANE Gear - Ja
* Gear ratio 15.0:1
* Spolstorlek - 2500
* Line Retrieve/Crank 73cm
* Silent Drive - Ja  

1000 Storleken lämpar sig bra till det enklare fisket med kortare spön (runt 6-7 fot) som passar perfekt att fiska mindre fiskar eller lättare beten med känsligare utrustning. Linkapacitet på rullen är mindre vilket gör att en tunnare flätlina är bra. 0,08-0,15 gör sig bäst.

2000 Är storleken större och även här rekommenderas den till det lätta fisket (abborre, gös eller regnbåge) och lämpar sig perfekt till spön upp till 7 fot. Upplevs som väldigt nätt och smidig rulle. Precis som 1000 modellen så fiskas den bäst med flätlina i dimensioner upp till 0,15 mm

2500 Är mellanstorleken som finns både som 2500 och 2500HG eller XG beroende på vad leverantören väljer att kalla dom, där HG, XG (High Gear) har en högre utväxling och samlar in mer lina per vevtag. Modellen 2500 är en storlek som passar det mesta fisket i allt från abborre, gös, regnbåge eller gädda. Montera den på spön från 7-9 fot så blir det en lagom storlek.

3000 Modellen blir lite större och linkapaciteten mer generös. 3000 finns även här som HG (XG) variant och används mest till gädda, gös eller havsöring. Speciellt när spöna blir lite längre, runt 8-11 fot, lämpar den sig bra. Linkapaciteten är här god och man kan fiska allt från de tunnaste flätlinorna upp till grövre storlekar i nylon 0,35mm.

4000 modellen är den största bland normalstora haspelrullar. Det finns absolut större, ända upp till 30000 modeller, men får en helt annan inriktning. Använd din 4000 storlek till spön mellan 8-13 fot till det mesta fisket, där fiskarna kanske är åt det större hållet eller kräver mer linkapacitet av olika anledningar. Lämpar sig för allt från gädda och gös till havsöring och lax.

Miravel Haspelrulle finns i kategorin skytte.astrosweden. Shimano är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…