Pettersson Elektronik AB

USB Ultraljudsmikrofon M500

4 500 kr
I lager    Sponsrad länk

M500 är en högkvalitativ ultraljudmikrofon till ett fantastiskt bra pris. Den är anpassad för att anslutas via USB-ingång för att göra högkvalitativa ultraljudinspelningar. Kör du den tillsammans med programmet BatSound kan mikrofonens information användas för att artbestämma fladdermöss.Fladdermusmikrofonen M500 levereras i ett tålig aluminiumfodral. Den har samma avancerade electret-konstruktion som den välanvända och populära D500X. Mikrofonen kan användas både med och utan riktningshornet som skärmar av sidoljud. Den höga samplingshastigheten ger högkvalitativa inspelningar.

Till mikrofonen kommer en enklare version av BatSound Touch som spelar in ljudfiler i 16-bitars wav-filer. Programmet visar upp ljudfilerna i realtid i form av vågform och spektrogram. Inspelning kan startas manuellt eller automatiskt av programmet m.m.Tekniska data:


* Mikrofon: Advanced electret
* Samplings frekvens: 500 kHz
* ADC upplösning: 16 bits
* Frekvensomfång: 10 kHz - 210 kHz
* Inkoppling: USB 2.0, high speed, OTG/host
* Anti-aliasing filter: 8th order, 210 kHz
* Realtidsavläsning: via PCns ljudkort (ned-samplat)
* Storlek: 43 x 114 x 13 mm (inkl. mikrofon-horn)
* Vikt: 60 g
* Energikälla: USB sladd
* Operativsystem: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10

USB Ultraljudsmikrofon M500 finns i kategorin Astro Sweden - Outdoor - Elektronik - Fladdermusdetektorer. Pettersson Elektronik AB är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…