Pettersson Elektronik AB

Fladdermusdetektor / Ultraljudsdetektor D100, heterodyn

2 625 kr
I lager    Sponsrad länk

Fladdermusdetektor, heterodyn, för detektion av fladdermössens ultraljud.

Ultraljuddetektorn D100 lite enklare och har något lägre noggrannhet än sin storebror D200. Den är både populär och lätt att använda. Den ger med sin heterodyndetektion en fingervisning om vilka arter du har omkring dig. Den kombinerar tre mikrofoner för att uppnå maximal upptagning i hela frekvensområdet vilket täcker 10 - 120 kHz.

Genom att blanda fladdermusens ultraljud med en elektronisk signal (vilken du kan justera) får du ett hörbart ljud i frekvensområden anpassade efter våra öron. Detektorn ger karakteristiska läten som beror av fladdermössens frekvensområde samt deras specifika läten.

Behöver du vara mer säker på vilken art du har att göra med rekommenderar vi antingen en av de mer avancerade detektorerna som D240x eller USB-mikrofonen M500 tillsammans med programvaran BatSound eller liknande programvara.

Tekniska data


* Typ: Heterodyn
* Mikrofon: Elektret + keramisk
* Frekvensområde: 10 - 120 kHz (min.)
* Bandbredd: 8 kHz (+/- 4 kHz), -6 dB
* Batteri: 1 x IEC 6LF22 (9 V)
* Viloström: 16 mA typiskt
* Storlek: 113 x 71 x 33 mm (113 x 71 x 63 mm inklusive rattar)
* Vikt: 220 g inklusive batteri
* Utgångar: 2 x 3,5 mm uttag för hörlurar och bandspelare

Fladdermusdetektor / Ultraljudsdetektor D100, heterodyn finns i kategorin Astro Sweden - Outdoor - Elektronik - Fladdermusdetektorer. Pettersson Elektronik AB är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…