Pettersson Elektronik AB

Fladdermusdetektor D500X Autobox

19 375 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk

Denna Ultraljuddetektor/inspelningsaparat är en komplett enhet för inventeringar och liknande där du kan placera den på ett ställe där fladdermössen sannolikt kommer att flyga. Inspelningsomfång kan väljas från 0,3 - 20 sekunder i stöten. På så vis kan du följa dem under kvällen/natten utan att behöva vara på plats. Pefekt vid upprepade inventeringar.D500 är en ultraljudsdetektor med inspelningsenhet, även kallad autobox. Denna enheten spelar in ultraljudet i realtid i stället för som Time Expansion vilket ger den kortare responstid. Den har fyra kortplatser för CF-kort och kan vanligtvis räcka för en månads inspelningar. Det inbyggda triggersystemet startar inspelning då tillräcklig ljudstyrka uppnås.

Om platsen du inventerar är mycket välbesökt kan ställa in ett tidsminimum mellan två efterföljande inspelningar. På så vis slipper du att minnesutrymmet fylls för snabbt genom att du kanske spelar in samma fladdermus med flera inspelningar på raken. Du kan köra detektorn i två lägen, pre-trigger (vilket gör att den svarar snabbare) eller post-trigger (som startar när ljudet når ett tröskelvärde). Post-trigger gör att inspelningen startar efter att nivån är hög nog och gör at detektorn ligger i dvala tills något händer. Alla ljudfiler lagras i WAV-format och döps automatisk med tid och datum.

Diverse tillbehör går att beställa till. Exempelvis en upphängningsväska för placering i träd och liknande, eller mikrofon med extra förlängningskabel (upp till 100 meter).Tekniska data:


* Typ: Direkt höghastighetsinspelning
* Mikrofon: Avancerad elektret, kontakt för extern mikrofon
* Frekvensområde: 15-190 kHz (500 kHz samplingsfrekvens, högpassfilter aktiverat)


Fladdermusdetektor D500X Autobox finns i kategorin Astro Sweden - Outdoor - Elektronik - Fladdermusdetektorer. Pettersson Elektronik AB är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…