Orion

Jupiter Map & Observing Guide

220 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Jupiter Map är ett ovärderligt hjälpmedel för observationer av Jupiter, oavsett om du är nybörjare eller erfaren amatörastronom. Med denna karta blir det genast mycket mer spännande att titta på den största planeten i solsystemet.Jupiter Map & Observing Guide - språk: Engelska


* Detaljerad karta av Jupiter. Kartan visar typiska detaljer i Jupiters atmosfär. Tänk dock på att atmosfären förändrar sig hela tiden. Därför stämmer strukturen i kartan överens med planeten, men detaljerna skiljer sig.
* Innehåller många tips om hur du observerar Jupiter på bästa sätt.
* Innehåller en lista på alla oppositioner till och med 2020
* Illustrerar sällsynta händelser med Jupiters månar till och med 2020
* Vattenresistent för enkel användning utomhus. Storlek 64x28 cm öppnad eller 31,6x28 cm vikt ihop. Den största planeten i vårt solsystem är en glädje att utforska med ett teleskop, och Orion Jupiter Map & Observing Guide är laddad med utbildningsinformation och tips som hjälper dig att få ut mesta möjliga av varje utsikt över Jupiter. Med sina djärva ekvatoriala molnbälten och virvlande stormar inklusive den berömda Great Red Spot är planeten Jupiter ett perfekt teleskopiskt mål för både nybörjare och erfarna stjärnkikare. Orion Jupiter Map & Observing Guide är full av observationstips, filterrekommendationer för visning och avbildning av Jupiter och har vackert detaljerade bilder av gasjätteplaneten. Använd det tillsammans med ditt teleskop för att identifiera Jovian atmosfäriska funktioner inklusive bälten, zoner, regioner och ljusa och mörka funktioner med hjälp av officiell nomenklatur.

Jupiters fyra ljusaste månar; Io, Europa, Callisto och Ganymede ger astronomer i bakgården en annan vy varje natt när de kretsar kring gasjätteplaneten i en himmelsk dans. Jupiters karta och observationsguide innehåller en lista med användbara tips för att observera Jupiters galiliska månar och har ett illustrerat urval av sällsynta joviska månhändelser från 2014 till 2020, vilket gör det enkelt att planera observationssessioner så att du inte missar något av dessa unika månformationer runt gasjätteplaneten. Detta ideala verktyg för att observera Jupiter innehåller till och med listor över alla oppositioner, konjunktioner och till och med asteroidflyby-händelser från 2014 till 2020.

Jupiter Map & Observing Guide mäter 64 x 28 cm när den är helt utfälld och viks ihop till 31,6 x 28 cm. Den tredubbla Jupiter Map & Obsinging Guide är laminerad i plast för långvarig hållbarhet samt skydd mot dagg, smuts och enstaka kaffespill.

Jupiter Map & Observing Guide finns i kategorin Astro Sweden. Orion är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…