National Geographic

90/900 EQ refraktorteleskop

3 450 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

National Geographic 90/900 EQ är ett kraftfullt teleskop för nybörjaren som vill ha en ljusstark stjärnkikare av hög optisk kvalitet till ett bra pris. Med 90 mm i linsdiameter är den 65% mer ljusstark än en 70 mm refraktor, vilket möjliggör ljusstarkare observationer av fler deep-sky-objekt och högre förstoringar av planeterna och månen. National Geographic 90/900 EQ refraktorteleskop

Detta teleskop lämpar sig bra till nybörjaren som primärt vill observera planeterna och månen, men även vill ha möjlighet att observera ett antal ljussvagare objekt på himlen. Stativet och monteringen ger bra stabilitet och möjliggör manuell följning av objekt som kompensation för jordens rotation. Som tillbehör finns även ett motorpaket med handkontroll som gör denna följning automatisk och möjliggör enklare fotografering (i huvudsak planeterna, månen och andra ljusstarka objekt som inte kräver lång exponeringstid).

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 14 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag observera med detta teleskop:


* Månen Kratrar, bergskedjor, sprickor, dalar, m.m. kan lätt observeras på månytan.
* Planeter Observera Venus faser och Saturnus ringar. På Jupiter kan du se detaljer i planetens molnstrukturer och de Galileiska månarna. Under goda atmosfäriska förhållanden ser du även Jupiters berömda röda fläck en enorm orkan, dubbelt så stor som vår egen jord.
* Solen Med hjälp av Baaders solfilterfolie kan du enkelt bygga ett solfilter, som medger att du säkert kan observera solen, vår närmaste stjärna.
* Djuprymdsobjekt Hundratals objekt ligger inom räckhåll för detta teleskop. Observera multipelstjärnor där de ingående komponenterna har olika färger. Upptäck Ringnebulosan i stjärnbilden Lyran. Du kan även se objekt utanför vår egen galax. T.ex. klotformiga stjärnhopar som ligger i banor runt Vintergatan och vår närmaste granngalax, Andromedagalaxen.
* Jorden Teleskopet är också lämpligt för observationer av fåglar, fartyg, berg, m.m. Som i nästan alla astronomiska teleskop är bilden spegelvänd men rättvändande prismor finns som tillval för dig som vill ha rättvänd bild. Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* Refraktor teleskop 90/900 mm med tubring
* EQ montering med stativ
* Okular: 4 mm, 12 mm, 20 mm
* 3x Barlowlins/rättvändande lins
* Observera: 3x barlowlinsen bör inte användas ihop med 4 mm okularet då detta resulterar i en för hög förstoring.
* 1,25 diagonal
* rödpunktsökare
* månfilter
* enkel stjärnkarta Specifikationer:


* 90 mm (3,5) Refraktorteleskop
* 900 mm Brännvidd, f/10
* Högsta användbara förstoring: 180x
* Gränsmagnitud: 12,3
* Finjustering i båda axlar

För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 80 (100-140mm). ()Manual till teleskopet ()

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

90/900 EQ refraktorteleskop finns i kategorin Astro Sweden. National Geographic är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…