MSR

MiniWorks EX Vattenreningspump

1 695 kr
I lager    Sponsrad länk

MSR Miniworks EX microfilter är ett avancerat system för att rena vatten på ditt äventyr.

MSR Miniworks är ett av världens mest sålda filter för vattenrengöring. Kvalité, säkerhet och hållbarhet är det som gjort detta system så populärt. Oavsett vart du reser i världen så kan du rena vattnet på ett säkert sätt. Har du dessutom med dig ett underhållskit så kan du slappna av och njuta av gott rent vatten utan problem.

Kvalitén på detta filter är hög så du kan använda det konstant och under en längre period. Sköter du om det efter varje användning och byter de delar som krävs så kommer du kunna ha detta i många år framöver.

Tack vare det effektiva filtret så kan du rena ca 1 liter vatten per minut, och det är skönt speciellt vid basecamp då man kanske måste rena en större mängd vatten. Kolfiltret tar bort eventuella bi-smaker i vattnet.

På slangen sitter en flottör som förhindar att slangen åker ner på botten, tänk på att ställa in efter djupet där du tar vattnet.

Tänk på att alltid ta vattnet från en källa som helst inte står still, om du inte absolut måste vill säga! Ta inte heller vattnet i ytan eller från botten, och helst inte nära kanten av vattenhålet, allt för att hitta så rent vatten som möjligt. Detta minimerar underhållet av vattenreningsfiltret.

När du fyllt flaskan med rent vatten så lossar du filtret och fortsätter pumpa ut det vatten som finns kvar i filtret. Efteråt säkrar du filtret med locket som håller filtret skyddat.

Detaljer:


* Passar dom flesta outdoor flaskorna och vätskesystem som t.ex. 1 liters Nalgene wide-mouth flaskor (som har 63 mm öppning)
* Där passar MSR Miniworks EX direkt med botten på pumpen eller så kopplar du en slang undertill för att fylla olika typer av vätskebehållare.
* Filtrerar vattnet med precicion på 0,2 mikron.
* Filtrerar 99,9999% av vattenburna bakterier inklusive E-Coli och salmonella.
* Filtrerar vattenburna parasiter som Giardia & Cryptosporidium.
* Filtrerar mikroplaster.
* Tar bort dålig lukt och smak från t.ex klor.
* Flöde ca 1 liter per minut. (85 pumpningar)
* Filtret håller ca 2000 liter vatten.
* Mått: 190x70 mm
* Vikt: 456 g
* Made in Seattle, USA Förpackningen innehåller:


* MSR Miniworks EX filter.
* Slang med flottör för att lägga i vattendraget för enklare pumpning.
* Klortabletter för att ta död på virus.
* Svamp för att rengöra filter med.
* Förvaringspåse. Följande förbrukningsartiklar finns:


* Keramiskt filter
* Miniworks underhållskit med o-ringar, solicon, ingångsfilter osv.

MiniWorks EX Vattenreningspump finns i kategorin Astro Sweden - Outdoor - Laga Mat & Äta - Vattenrening. MSR är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…