Minelab

Metalldetektor Goldmonster 1000, särskilt anpassad för guld

13 630 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Goldmonster 1000 från Minelabs är speciellt anpassad till guld och särskilt till mikroguld. Eftersom mikrosguld är det som de flesta guldvaskare träffar på i svenska naturen så är det Goldmonster du behöver.

Även om det är kul att leta nuggets så låt oss vara realistiska. När du hittar millimeterstora korn, det är då det är kul att börja vaska! Dessutom så finns betydligt större massa som mikroguld än som nuggets, så går du efter de stora klumparna missar du det mesta av värdet.

Observera att du måste ansöka om tillstånd för att använda metalldetektor!
Dels hos markägaren,
dels hos Länsstyrelsen (http://www.lansstyrelsen.se).Goldmonster är en riktig höjdare på just guld. Inget onödigt sökande efter kapsyler och gammalt blyhagel. Den har två funktioner, större sökdjup och alla metaller eller mindre sökdjup som ger större känslighet för mindre guld-partiklar.

Goldmonster 1000 är en ny VLF-detektor (Very Low Frequency) för nybörjare. Med Goldmonster 1000 är du igång på nolltid, eller i alla fall 15 sekunder. (Monteringen på 10 minuter är då inte inräknad.)Det som gör Goldmonster 1000 så speciell är det faktum att den inte bara använder de allra högsta frekvenserna. Därmed undkommer den en oerhörd massa störningar som annars ges av saltvattenrik eller mineraliserad (t.ex. svartsand/magnetit) mark. I stället har den sitt fokus i ett mellanregister fast med ökad känslighet0. Den är dessutom smart programmerad så att den automatiskt justerar känslighet efter markens beskaffenhet. Du behöver inte lägga en massa tid på inställningar utan kan roa dig med att leta guld i stället.Tekniska data:


* Signal: Fullbandspektrum
* Frekvensområde: 1,5 - 100 kHz
* Spole:
Rund, dubbel D, 27,5 cm - för finguld
Oval, 25 x 15 cm - för ökat sökdjup
* Markbalansering: auto och manuell
Tonkontroll: ja
* Diskriminering: Variabel, möjlighet till stor variation av inställningar
* Energikälla:
12V laddningsbart NiMH,(14h arbetstid) ingår
8 st alkaliska 1,5V (18h arbetstid) ingår ej
* Signal: Inbyggd högtalare eller hörlurar (E-Trac från Koss)
* Mått/vikt:
Utdragen: min 106, max 138cm
Vikt: 1,6 kg (utan batterier och hörlurar)
* Vattentät: ja, spolen, upp till elektronikenheten, elektronikenheten tål INTE vatten.

Metalldetektor Goldmonster 1000, särskilt anpassad för guld finns i kategorin Astro Sweden. Minelab är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…