Magnetar

The Barbarian allround fiskemagnet, 4x 400 kg

2 850 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Magnetar Barbarean 1600, 360 grader fiskemagnet.Magnetar Beast Magnet 1600 är en 360-graders fiskemagnet med 400 kg dragkraft runt om. 4 x 400 kg som Magnetar säger, skyddad.

Magnetar Beast är en magnetfiske-magnet som är magnetisk i alla riktningar. Den snappar upp magnetiska föremål oavsett vilken sida som kommer närmast. Den har en infästning för ögla på ena plattsidan. Vid kontakt med ett plant järnföremål utan rost har den en lyftkraft på 400 kg per sida.

Magneten har ett skyddande metallhölje som skyddar den hårda men lite spröda magneten från stötar från sidorna.

Eftersom du aldrig kan veta vilka föremål du kan hitta vid magnetfiske är det viktigt att tänka på följande:


* Granater: Om du får upp något som ser ut som en osprängd granat eller annat, för sakta ner den i vattnet och låt den ligga under så mycket vatten som möjligt till dess att du får hjälp av polis/sakkunnig personal. Ta alltså INTE av den från magneten. Gamla bomber och liknande från andra världskriget är inte tillförlitliga.
* Vapen: Får du upp gamla vapen och liknande kan det vara fråga om bevismaterial. Tar du upp dem, använd skyddshandskar och stoppa i en plastpåse så att du kan lämna det till polisen.
* Arkeologiska föremål: Lämnas smartast in till ditt lokala museum/länsstyrelsen. Magneten är stark. Bryt inte loss ömtåliga föremål utan hantera dem varsamt.
* Vassa föremål: De flesta rostiga ting kan ha vassa kanter. Skydda händerna på lämpligt sätt stå du inte sticker dig eller skär dig. Övriga varningar:


* Ramla inte i vattnet och tappa inte magneten. Fäst ena änden av linan i någonting på stranden så att du sedan fritt kan kasta i magneten och linan kan ringla ut ostört ut i vattnet.
* Magneter kan vara farliga för små barn!
* Akta magneten, så du inte slår i den i något hårt. Magneterna är starka men lite spröda. De gillar inte hårda stötar.
* Akta så magneten inte fastnar. En magnet som fastnar på ett plant föremål har en extrem hållkraft gentemot underlaget. Prova därför gärna med din svagaste magnet först innan du tar till en kraftigare. Fastnar magneten med en dragkraft på t.ex. 300 kg i en stor järnyta då är det din styrka i förhållande till magnetens fäste som avgör om du någonsin får loss den igen.
* Håll aldrig fingrarna/handen mellan magneten och något magnetiskt!
* Magneter kan avmagnetisera kreditkort m.m.
* Rekommenderas från 13 år.

The Barbarian allround fiskemagnet, 4x 400 kg finns i kategorin Astro Sweden. Magnetar är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…