Magnetar

Classic 510kg, enkelsidig fiskemagnet, skyddad

955 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Magnetar Classic med enkelsidig 510 kg lyftkraft.Magnetar Classic enkelsidig fiskemagnet 510 kg, skyddad

Magnetar Classic är en magnetfiske-magnet som är enkelsidig. Vid kontakt med ett plant järnföremål utan rost har den en lyftkraft på 510 kg.

Att den är enkelsidig gör att den fäster nedåt när den hänger i sin ögla. Samtidigt har den ett metallhölje som skyddar den hårda men lite spröda magneten för stötar uppifrån och från sidorna.

Eftersom man aldrig vet vilka föremål man kan hitta vid magnetfiske är det viktigt att tänka på följande:


* Granater: Om du får upp något som ser ut som en osprängd granat eller annat, för sakta ner den i vattnet och låt den ligga under så mycket vatten som möjligt till dess att du får hjälp av polis/sakkunnig personal. Ta alltså INTE av den från magneten. Gamla bomber och liknande från andra världskriget är inte tillförlitliga.
* Vapen: Får du upp gamla vapen och liknande kan det vara fråga om bevismaterial. Tar du upp dem, använd skyddshandskar och stoppa i en plastpåse så att du kan lämna det till polisen.
* Arkeologiska föremål: Lämnas smartast in till ditt lokala museum/länsstyrelsen. Magneten är stark. Bryt inte loss ömtåliga föremål utan hantera dem varsamt.
* Vassa föremål: De flesta rostiga ting kan ha vassa kanter. Skydda händerna på lämpligt sätt stå du inte sticker dig eller skär dig. Övriga varningar:


* Ramla inte i vattnet och tappa inte magneten. Fäst ena änden av linan i någonting på stranden så att du sedan fritt kan kasta i magneten och linan kan ringla ut ostört ut i vattnet.
* Magneter kan vara farliga för små barn!
* Akta magneten, så du inte slår i den i något hårt. Magneterna är starka men lite spröda. De gillar inte hårda stötar.
* Akta så magneten inte fastnar. En magnet som fastnar på ett plant föremål har en extrem hållkraft gentemot underlaget. Prova därför gärna med din svagaste magnet först innan du tar till en kraftigare. Fastnar magneten med en dragkraft på t.ex. 300 kg i en stor järnyta då är det din styrka i förhållande till magnetens fäste som avgör om du någonsin får loss den igen.
* Håll aldrig fingrarna/handen mellan magneten och något magnetiskt!
* Magneter kan avmagnetisera kreditkort m.m.
* Rekommenderas från 13 år.

Classic 510kg, enkelsidig fiskemagnet, skyddad finns i kategorin Astro Sweden. Magnetar är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…