Lundhags

Leather Grease

149 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Ett naturligt och mjukgörande läderfett som hjälper Lundhags-kängor att stå emot vatten, åldras med värdighet och hålla längre. Gjord på ett familjerecept som innehåller fett, tjära, linfröolja och bivax.Lundhags Leather Grease - naturligt och mjukgörande läderfett för kängor.

Kängvård:
Till skillnad från vissa andra ädla produkter vinner inte Lundhags kängor på att lagras, de ska användas. Tar du hand om dina kängor på rätt sätt så kan de hålla i decennier.

Smörj in kängorna ordentligt de tre, fyra första gångerna du använder dem. Efter ett tag kommer du att se var du behöver smörja för att få ett maximalt skydd mot väta. Använd kängorna så ofta och mycket som möjligt, gärna minst två gånger per månad. Då behåller de formen efter dina fötter. Använd alltid två par ullstrumpor, en tunnare närmast foten (en Liner) och en kraftigare beroende på temperatur.

Rengör kängorna med ljummet vatten och en rotborste. Detta fungerar även på insidan för att tvätta ur salter och smuts ur skinnet. Undvik att torka kängorna i torkskåp. De tål torkning i max 40°. Plocka ur sulorna och ställ dem i skaftet efter varje användning.

Se till att dina kängor är väl insmorda om du planerar att inte använda dem på ett tag. Cellgummit ska dock inte smörjas. Lundhags Leather Grease eller Lundhags leather wax är perfekta kamrater till dina kängor. Förvara kängorna svalt mellan vandringarna.

Känns kängornas skaft för hårda? Genom att lämna de sista tre par snörhålen/-krokarna i skaftet osnörda de första vandringarna mjukar du naturligt upp skaften.

Leather Grease finns i kategorin Astro Sweden. Lundhags är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…