Helsport

Varanger 4-6 Camp-Paket med innertält

11 995 kr
I lager    Sponsrad länk

Paket med Helsport Varanger Camp 4-6 yttertält och innertält med golv. Paket med Helsport Varanger Camp 4-6 yttertält och innertält med fastsytt golv.

Helsport Varanger Camp är ett 4-säsongs tält för dig som vill ha mycket volym och bekväm ståhöjd.Yttertältet:

I ett Lavvotält är det generöst med utrymme tack vare mittstången som ger riktigt bra innerhöjd. Det som gör denna modell extra lyxig är ingången som skyddas av ett extra tak, det gör att du slipper regn och snö innanför tältet som annars är vanligt på ett liknande tält. I taket på själva ingången finns det två fönster för att ge lite ljus. Hela ingången har ett insektsnät som skapar bra luftgenomströmning i tältet.

Helsport Varanger Camp är ett året runt tält och klarar utan problem av de extrema förutsättningar som kan råda vintertid med hård vind och tung snö. Detta tält har även en så kallad snökjol som ger dig möjlighet att lägga snö runt omkring tältet för att förhindra att snön far in under yttertältet.

Ett Lavvotält är extra vindtåligt tack vare formen, vinden fastnar inte i någon vägg utan följer runt tältet. Ventilationen i ett Lavvotält är utomordentligt bra, vid varm fuktig väderlek är det bara att öppna dörren, golvventilerna samt taköppningen och låta vinden lufta rakt igenom tältet. Det kan vara skönt under varma sommardagar! Alla ventilationer har insektsnät som går att försluta. Det finns en ventilationsöppning nere vid marken som gör att du kan ta in frisk luft om du t.ex. eldar i kamin i tältet. Detta är otroligt viktigt då det annars kan vara fara för livet.

Stormlinorna har en upphängning så du slipper trassel när du skall sätta upp tältet. I Helsport Varanger Camp har du möjlighet att elda i en kamin, då det finns en öppning i taket för skorsstenen. Det finns även snören för att justera hatten på tältet så du kan öppna i rätt vindriktning. Innertältet har golv i ett flammhämmande material.

Innertältet med golv:

Varanger innertält ger extra bra klimat i tältet. Detta tack vare att du slipper markfukten då golvet sitter ihop med innertältet. Innertältet ger också viss isolering då det skapar en luftspalt mellan inner och yttertält.

Vill du elda med kamin i ditt Lavvotält så rekommenderar Helsport att du har någon form av gnistskydd under kaminen, detta för att inte gnistor ska förstöra golvet. (Golvet går alltså inte att öppna på denna modell.)

Dörröppningen har insektsnät så du slipper irriterande småkryp i innertältet. Golvet är helt vattentät och går upp något runt om kanterna.Egenskaper:


* Minimal vikt: 5900 g (yttertält)
* Mått innertält: 380x380 cm avsmalnande vid fötterna
* Höjd innertält: 255 cm
* Material innertält: Helsport Airflow FR
* Material golv: Helsport Rainguard FR
* Vikt tältspik 29 st: 760g

Ingår i paketet:
* Varanger camp tält 4-6
* Varanger innertält med golv 4-6
* Reparationssats med lagningslappar, nål, tråd.
* Packpåse.

EAN: 7029981044523

Varanger 4-6 Camp-Paket med innertält finns i kategorin Astro Sweden - Outdoor - Bo & Sova - Tält - Tält. Helsport är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…