Forest Fundamentals

Hive Fire Starter

229 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Hive Fire Starter™ är inte en vanlig rundad ferrostav! Hive är sexkantig med sex platta sidor. De plana sidorna har en större yta vilket resulterar i att mer material avlägsnas när man slår till, vilket innebär större gnistregn! Hive kommer snabbt att lösa dina behov av eldbelysning, här är varför:

Hive finns i två storlekar: 3 och 8 längder. Båda längderna är extremt tjocka och klarar upp till 20 000 slag. Alla våra Ferro Rods tillverkas också med vår Forest Fundamentals Ferrocenium™-blandning. Viprovade och testade många Ferro Rod-kompositioner tills vi hade fulländat den optimala balansen mellan mjukhet och hållbarhet. Våra Ferro Rods kastar ner stora skurar av smälta gnistor, men vi var också noga med att inte göra stavarna för mjuka för att säkerställa lång livslängd.

Eftersom alla våra Ferro Rods är ganska stora ville vi erbjuda något lite extra. Den 4 långa Hive är perfekt för att passa i överlevnads- och brandkittburkar.

Vi har valt att använda 550 Survival paracord för nyckelbandet. Denna lina innehåller material som koppartråd, fiskelina, vaxad jute och fallskärmslina. Dessa material har en mängd olika användningsområden i fält, t.ex. för att reparera skosnören, fiska, bygga snaror, bygga skydd och mycket mer.

De nya Stealth Fire Strikers™ ingår också. Stealth Fire Strikers™ är tillverkade av värmebehandlat rostfritt stål och har 4hex-bits, en avfasad skrapa med rak kant och fungerar även som flasköppnare, en ganska praktisk funktion när man sitter runt en lägereld! Mer information om designprocessen finns här.

Det här är perfekt för alla ferrostavsjunkies som bara vill prova något nytt!

Huvudsakliga egenskaper:
* Supertjocka Ferrostavar, 20 000 slag
* Sexkantigt Ferro-stav: Finns i 3 (L) och 6 (L)
* Stora Ferrostavar som är lätta att greppa: Perfekt för kallare klimat och nybörjare
* Inkluderar en Stealth Fire Striker (7-funktioners striker)
* Perfekt för flera dagars expeditioner
* Producerar stora skurar av smälta gnistor TEKNISKA SPECIFIKATIONER OCH MATERIAL:
* 550 överlevnadssnöre (fiskelina, vaxad jute, fallskärmssnöre)
* Skogliga grunder Ferrocerium™ Hexagonal Ferro Rod

* Ferrostavar i värmebehandlat stål
* Karbinhakar i rostfritt stål

Hive Fire Starter finns i kategorin Astro Sweden. Forest Fundamentals är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…