Explore Scientific

5x Premium barlowlins - 1,25"

1 595 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

En 4-elements barlowlins av premiumkvalitet anpassad för både visuella och fotografiska observationer av planeterna, dubbelstjärnor och små deepsky-objekt.Explore Scientific 5x Premium barlowlins - 1,25 tum

En barlowlins med 5x förstoringsfaktor erbjuder ett smidigt sätt att kraftigt öka förstoringsgraden både vid visuella och fotografiska observationer av exempelvis månen, planeterna och små deepsky-objekt. Fördelen är att du kan använda den tillsammans med okular med lång brännvidd och därmed bibehålla ett bra ögonavstånd vilket ofta inte är fallet med kortbrännviddiga okular. För användning i fotografiska sammanhang så ger den bättre bildkvalitet än tex. okularprojektion med bättre skärpa i kanterna av bildfältet.

Premiumkvalitet

Explore Scientific 5x Premium barlowlins är med sin telecentriska optikdesign av mycket hög kvalitet och ger skärpa över hela bildfältet, till skillnad från konventionella barlowlinser. Vid 5x förstoringsfaktor är detta extra viktigt för att bebehålla en fin bildkvalitet oavsett om du använder den till visuellt eller fotografiskt bruk.

 

Specifikationer:


* Förstoringsfaktor: 5x
* Optisk design: 4-linsig telecentrisk
* Helt antireflexbehandlad: Ja
* Anslutning: 1,25 hylsa med filtergänga
* Totallängd: 100 mm
* Totalbredd: 48 mm
* Vikt: 280 g

5x Premium barlowlins - 1,25" finns i kategorin Astro Sweden. Explore Scientific är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…