Edison

Edison V3- programmerbar robot

600 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Nu introducerar vi den förbättrade varianten av vår populära robot Edison!

Här är en kort lista över de viktigaste Edison V3- förbättringarna.

1. Laddningsbart batteri: Med över 60 minuters kontinuerlig körtid kan eleverna nu delta i utökade inlärningsupplevelser utan att behöva oroa sig för att få slut på ström (eller besväret med att byta batterier mitt i lektionen). Införandet av ett internt laddningsbart batteri ökar bekvämligheten, främjar oavbruten inlärning i klassrummet och viktigare, det hjälper planeten. Det interna uppladdningsbara batteriet är också utbytbart, så Edison V3 kommer inte att bli e-avfall efter att batteriet når slutet av sin livslängd.

2. USB-programmering: Edison V3 ansluts direkt till en dator via USB. Att förenkla installationsprocessen och säkerställa en stabilare anslutning gör programmering till en sömlös upplevelse för både nybörjare och erfarna användare. USB-kabeln är alltid redo att använda eftersom den är ansluten och ställs undan snyggt.

3. Laddningsalternativ: Edison V3 kan laddas från vilken USB-A-strömkälla som helst.

Edison är utvecklad i Australien för användning i undervisning. Den används idag i många skolor runt om i hela världen. Edison passar alla som vill testa programmering, även den helt utan förkunskaper. Perfekt present till den kreative och nyfikne i alla åldrar. Robotens längd är 80 mm.

Roboten levereras i en praktisk förpackning. Några egenskaper i korthet: LEGO-kompatibel Tre enkla sätt att programmera, streckkod, EdBlocks och EdWare. De senare är två varianter av blockprogrammering. En fjärde programmeringsmetod är textkodning som är Pythonbaserad. Detta är passande för mer erfarna elever. Passar lågstadiet upp till gymnasiet beroende på vald programmeringsmetod.Ett bra sätt att se lite av allt det som du kan göra med Edison är att titta på följande film:Programmeringen görs enklast via webappar och programmen sparas genom att användaren skapar ett Edisonkonto vilket givetvis är kostnadsfritt. Är du lärare och vill ha lektiostips kan du bläddra igenom en mängd olika lektionsplaner här: Lektionsplaner (https://meetedison.com/robotics-lesson-plans/) Länk till EdBlocks: www.edblocksapp.com (http://www.edblocksapp.com) Denna film visar hur enkelt programmmet fungerar:

Länk till EdWare: www.edwareapp.com (http://www.edwareapp.com) (Här kan du välja svenska som menyspråk) EdWare kommer på sikt att avvecklas.

Länk till EdScratch: www.edscratchapp.com (https://www.edscratchapp.com/)

Länk till EdPy: www.edpyapp.com (http://www.edpyapp.com)

För att få full tillgång till allt skrivet material på många språk, besök Edisons hemsida: www.meetedison.com (http://www.meetedison.com)

Även om Edison är väldigt tålig kan exempelvis ett hjul gå sönder. Vi har nu en reservdelssatsats, PREDr.

Det finns en uppdatering av drivrutinen till Edison som förbättrar förmågan att läsa streckkoder samt att följa linjer. Kalibreringsguide hittar du här: kalibrering (https://meetedison.com/edison-robot-support/drive-calibration/)

Edison V3- programmerbar robot finns i kategorin Astro Sweden. Edison är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…