Daiwa

Legalis LT Haspelrulle

799 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Daiwa Legalis LT Haspelrulle

Daiwa Legalis LT Haspelrulle

Nu när Daiwas Legalis kommer i den Schyssta kostymen LT (lighter and tougher) så går det verkligen att fynda haspelrullar. Varje Legalis LT är utrustad med Air Rotor tillverkad i Zaion, dom har en väldigt len rotation och den senaste generationen ATD broms, vilket medför att du känner dig säker att du har kraften på din sida. Den kompakta DS5 kolfiberkroppen och robusta Digigear gör Legalis exceptionellt lätt men samtidigt robust, detta till ett superpris.


* LT (Light & Tough)
* Zaion V® Spole
* 5 Kullager
* Zaion V® Air Rotor®
* TOUGH DIGIGEAR®
* ATD? Bromssytem Infinite Anti-Reverse®
* Aluminum Air Spool Screw in CNC Aluminium
* Vev Hi-Grip
* Vev Knopp AIR BAIL® 1000 Storleken lämpar sig bra till det enklare fisket men kortare spön runt 6-7 fots som passar perfekt att fiska mindre fiskar eller lättare beten med mer känsligare utrustning. Linkapacitet på rullen är mindre vilket gör att en tunnare flätlina gör sig bäst 0,08-0,15 gör sig bäst.

2000 Är storleken större och även här rekommenderas till det lätta fisket Abborre, Gös eller Regnbåge lämpar sig perfekt till spön upp till 7 fot och kommer upplevas som väldigt nätt och smidig rulle. Precis som 1000 modellen så fiskas den bäst med flätlina i dimensioner upp till 0,15 mm

2500 Är mellan storleken som finns både som 2500 och som 2500HG där HG (High Gear) har en högre utväxling och samlar in mer lina per vevtag. Modellen 2500 är en storlek som passar det mesta fisket i allt från Abborre, Gös, Regnbåge eller Gädda. Montera den på spön från 7-9 fot så blir det en lagom storlek.

3000 Modellen blir lite större och linkapaciteten mer generös. 3000 finns även här som HG variant och används mest till Gädda, Gös eller Havsöring. Gärna när spöna blir lite längre 8-11 fot lämpar sig bra. Linkapaciteten är här god och man kan fiska allt från dom tunnaste flätlinorna upp till grövre storlekar i nylon 0,35mm.

4000 modellen är den största bland normal stora haspelrullar. Det finns absolut större ända upp till 30000 modeller men får en helt annan inriktning. Använd din 4000 storlek till spön mellan 8-13 fot till det mesta fisket, där fiskarna kanske är åt det större hållet eller kräver mer linkapacitet för speciella anledningar. Lämpar sig för allt från Gädda och Gös till havsöring och Lax.

Legalis LT Haspelrulle finns i kategorin skytte.astrosweden. Daiwa är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…