Daiwa

Caldia LT Haspelrulle

1 999 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Daiwa Caldia LT Haspelrulle

Daiwa Caldia som alltid hängt med i Daiwas rullprogram bland exklusivare rullar. Caldia blir nu LT med starkare och mindre modeller. Den snygga profilen döljer en förstärkt mekanism medan Caldia 2500 med ynka 200g som vikt.
Denna fjädervikt sträcker sig till Tough Digigear-kugghjulet vars volym, tjocklek och tänder har förfinats för optimal prestanda, ökad hållbarhet och styrka.
Dessa fördelar förstärks av Mag Sealed den magnetiska Mag-förseglade oljan, ett unikt Daiwa-koncept.
Magsealed ser till att inget kommer kommer in vare sig smuts eller salt vilket borgar för att du skall ha din Daiwa Caldia över åren utan att servas.
Helhetskonceptet slutförs i en förstärkt rostfri stålaxel.
* MagSealed Body
* LT Light n´Tough
* Zaion Body
* DS5 Air Rotor
* Tough Digigear
* LC-ABS Spool
* ATD Drag
* Air Ball Bygel
* CNC Screw in Handle
* Twist Buster 2 1000 Storleken lämpar sig bra till det enklare fisket men kortare spön runt 6-7 fots som passar perfekt att fiska mindre fiskar eller lättare beten med mer känsligare utrustning. Linkapacitet på rullen är mindre vilket gör att en tunnare flätlina gör sig bäst 0,08-0,15 gör sig bäst.

2000 Är storleken större och även här rekommenderas till det lätta fisket Abborre, Gös eller Regnbåge lämpar sig perfekt till spön upp till 7 fot och kommer upplevas som väldigt nätt och smidig rulle. Precis som 1000 modellen så fiskas den bäst med flätlina i dimensioner upp till 0,15 mm

2500 Är mellan storleken som finns både som 2500 och som 2500HG där HG (high Gear) har en högre utväxling och samlar in mer lina per vevtag. Modellen 2500 är en storlek som passar det mesta fisket i allt från Abborre, Gös, Regnbåge eller Gädda. Montera den på spön från 7-9 fot så blir det en lagom storlek.

3000 Modellen blir lite större och linkapaciteten mer generös. 3000 finns även här som HG variant och används mest till Gädda, Gös eller Havsöring. Gärna när spöna blir lite längre 8-11 fot lämpar sig bra. Linkapaciteten är här god och man kan fiska allt från dom tunnaste flätlinorna upp till grövre storlekar i nylon 0,35mm.

4000 modellen är den största bland normal stora haspelrullar. Det finns absolut större ända upp till 30000 modeller men får en helt annan inriktning. Avänd din 4000 storlek till spön mellan 8-13 fot till det mesta fisket, där fiskarna kanske är åt det större hållet eller kräver mer linkapacitet för speciella anledningar. Läpar sig för allt från Gädda och Gös till havsöring och Lax.

Caldia LT Haspelrulle finns i kategorin skytte.astrosweden. Daiwa är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…