Daiwa

Aird LT Haspelrulle

699 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Daiwa AIRD LT Haspelrulle

Daiwa Aird-serien var en av Nordens mest sålda rullar och nu gör Aird comeback. Aird rullen har även den nu fått en LT-behandling (Lighter&Tougher). Den är alltså nu ännu lättare, utan att pruta på hållbarheten. Du känner igen Aird på den gyllene finishen, och färgen - något som verkligen passar den här serien med rullar. Den tidigare Aird höjde standarden bland förmånligare haspelrullar och Aird LT fortsätter på samma linje - fast nu ännu bättre.


* Tough Digigear-växlarna rullar jämnt från gång till gång
* Lätt men hållbar LT-konstruktion
* ABS Longcast ger långa kast
* Air Rotor
* Smidiga men vid behov kraftiga ATD-bromsar
* Twistbuster eliminerar lintrassel 1000 Storleken lämpar sig bra till det enklare fisket men kortare spön runt 6-7 fots som passar perfekt att fiska mindre fiskar eller lättare beten med mer känsligare utrustning. Linkapacitet på rullen är mindre vilket gör att en tunnare flätlina gör sig bäst 0,08-0,15 gör sig bäst.

2000 Är storleken större och även här rekommenderas till det lätta fisket Abborre, Gös eller Regnbåge lämpar sig perfekt till spön upp till 7 fot och kommer upplevas som väldigt nätt och smidig rulle. Precis som 1000 modellen så fiskas den bäst med flätlina i dimensioner upp till 0,15 mm

2500 Är mellan storleken som finns både som 2500 och som 2500HG där HG (high Gear) har en högre utväxling och samlar in mer lina per vevtag. Modellen 2500 är en storlek som passar det mesta fisket i allt från Abborre, Gös, Regnbåge eller Gädda. Montera den på spön från 7-9 fot så blir det en lagom storlek.

3000 Modellen blir lite större och linkapaciteten mer generös. 3000 finns även här som HG variant och används mest till Gädda, Gös eller Havsöring. Gärna när spöna blir lite längre 8-11 fot lämpar sig bra. Linkapaciteten är här god och man kan fiska allt från dom tunnaste flätlinorna upp till grövre storlekar i nylon 0,35mm.

4000 modellen är den största bland normal stora haspelrullar. Det finns absolut större ända upp till 30000 modeller men får en helt annan inriktning. Avänd din 4000 storlek till spön mellan 8-13 fot till det mesta fisket, där fiskarna kanske är åt det större hållet eller kräver mer linkapacitet för speciella anledningar. Läpar sig för allt från Gädda och Gös till havsöring och Lax.

Aird LT Haspelrulle finns i kategorin Astro Sweden. Daiwa är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…