Coronado

SolRanger sökare för solteleskop

895 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Coronado Sol Ranger är en sökare speciellt för Coronado solteleskop, men går att anpassa till vanliga teleskop också för att lättare hitta solen!Coronado Sol Ranger solsökare

Coronado Sol Ranger är en sökare speciellt för Coronado solteleskop.

Det kan vara förvånansvärt svårt att hitta solen med ett teleskop - du kan ju inte använda en vanlig sökare om inte den har ett solfilter monterat, och även med solfilter får du titta rakt mot solen vilket är ytterst otrevligt.

Coronado SolRanger projicerar en bild av solskivan på den bakre delen av sökaren. Med SolRanger är det mycket lätt och snabbt att centrera solen i teleskopets synfält.

SolRanger är endast till för solteleskop och kan inte användas i mörker. Den är inte direkt avsedd för användning med andra teleskop än Coronados, men det är relativt lätt att improvisera fram en anslutning till vanliga teleskop också!Specifikationer:


* Längd: 89 mm
* Diameter: 19 mm
* Anslutning: passar direkt till Solarmax teleskop, men går att anpassa till vanliga teleskop. Sökaren har två gängor på undersidan.

SolRanger sökare för solteleskop finns i kategorin Astro Sweden. Coronado är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…