ClassVR

ClassVR Licens & Avantis Värld skolpaket 1 år

8 250 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk

Nu finns äntligen paket på plats som erbjuder dig som ClassVR-användare att få tillgång till både portalen med dess upplevelsebibliotek och Avantis Värld som du rör dig igenom med hjälp av en joystick.Avantis Värld tar dina elever till platser du aldrig skulle föreställa dig. Från månen, till inuti en växtcell, låter Avantis World dig utforska det omöjliga i ClassVR-headset eller i webbläsaren. Lärande har aldrig varit så roligt. 

Varje virtuellt verklighetsland har en omfattande uppsättning utbildningsresurser för att säkerställa att du får ut mesta möjliga av varje lektion. Varje inlärningszon och scen innehåller detaljerad ämnesinformation, 3D, AR-modeller och 360 bilder och videor för att ge kontext till studenten innan utforskningen börjar.

Från VR-innehåll till engagerande läroplansresurser kan Avantis World nås via en webbplats för att ge eleverna allt de behöver för att lära sig om ett ämne i klassrummet eller till och med på distans.

Avantis World innehåller också en omfattande uppsättning rapporterings- och bedömningsverktyg som utformats speciellt för att spara lärares tid. När eleverna arbetar genom utbildningsaktiviteter och frågesporter spåras och registreras deras framsteg och resultat. Allt från ett enkelt webbgränssnitt kan lärare enkelt identifiera områden där eleverna kan behöva ytterligare stöd eller hjälp och kan skapa ytterligare lektionsplaner när så är lämpligt.

Med Avantis World spelar det ingen roll var dina elever är, eller vilken enhet de har tillgång till, du kan samarbeta och undervisa med oöverträffad lätthet. Från klassrummet eller fjärråtkomst kan varje modell för undervisning och lärande stödjas. Samla eleverna för en guidad lärarstyrd session eller låt dem vandra fritt i temaparken för att upptäcka och lära i sin egen takt. Studenten kan lära sig i grupp eller till och med uppleva den fantastiska temaparken uteslutande på egen hand, valet är ditt.

För att få tillgång till portalen/VR med lektionsbiblioteket samt Avantis Värld måste skolan lösa en årlig licens. Det finns ingen begränsning av antalet användare så det är fullt möjligt att köpa ett set med glasögon och senare komplettera med flera utan att betala för en ny licens. Licensen ger tillgång till allt färdigt material men också 100 GB molnlagring för egna spellistor, bilder, filmer med mera. Grundläggande hjälpavsnitt finns också tillgängligt via portalen.

Med en 360-graderskamera kan du eller eleverna göra egna bilder eller filmer som sedan kan studeras i VR-glasögonen. Du kan även ladda upp dessa på portalen och efter granskning kan dessa bli tillgängliga för alla världens användare av ClassVR.

På portalen finns nu över 1000 VR-bilder och filmer, cirka 50 färdiga lektioner, men även cirka 30 AR-modeller. AR innebär att en virtuell modell sätts i en verklig miljö. Ett exempel är ett animerat hjärta som kan vridas med händerna och studeras runt om.

En annan intressant tillämpning är att eleverna kan rita egna 3D-modeller som sedan laddas till headsetet via portalen. Nu kan modeller vridas runt i alla riktningar och studeras.

Förutom det material som finns på portalen går det även att ladda ner en mängd annat material. Mängden bilder och filmer utökas ständigt genom att människor världen över delar upplevelse med varandra. Det går också via appen CoSpaces Edu som finns på portalen att programmera (Blockly) figurer som sedan styrs och studeras i VR.

ClassVR Licens & Avantis Värld skolpaket 1 år finns i kategorin Astro Sweden - Vetenskap - Science Shop - Enkla experiment. ClassVR är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…