Celestron

StarSense Explorer DX 5 SCT

7 815,75 kr 9 195 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

StarSense Explorer är utan tvekan teleskop som är fullt optimerade på riktigt enkelt handhavande. Du kopplar på din mobiltelefon på stativet som sedan visar dig vägen till objekten - du behöver inte veta något om stjärnhimlen för att lyckas!

I motsats till vanliga datorstyrda teleskop har StarSense Explorer serien inga motorer och inget annat som krånglar till det manuella handhavandet. Inte heller behöver du någon strömförsörjning. Enklare än så blir det inte!Celestron StarSense Explorer DX5 Schmidt-Cassegrain teleskopÄr du nybörjare inom amatörastronomi står du inför ett antal trösklar för att kunna njuta av stjärnhimlen med ett teleskop. Klassiska manuella teleskop kan du lära dig ganska fort, men då måste du som användare hitta alla objekt du vill titta på - teleskopet kan inte hjälpa dig med det. Väljer du en datorstyrning istället kan teleskopet hjälpa dig, men handhavandet blir svårare.

I StarSense Explorer serien löser Celestron denna moment-22 på ett riktigt smart sätt: teleskopet är monterat på ett enkelt manuellt stativ (som därför är enkelt att använda!) men du kan ansluta din mobiltelefon på sidan av monteringen. Celestrons StarSense Explorer app tar över den svåra uppgiften att lokalisera objekt på himlen, och visar dig dessutom vilka objekt som är på himlen just då.

Börja att observera:


* Steg 1: Sätt upp teleskopet och anslut din mobiltelefon.
* Steg 2: Öppna StarSense Explorer appen och välj ett objekt som du vill titta på.
* Steg 3: Följ pilarna i appen för att centrera objektet i teleskopet.
* Steg 4: Nu kan du observera objektet i lugn och ro. När du är redo att kolla nästa objekt upprepar du bara steg 2-4. Hur fungerar det?

StarSense appen tar bilder på stjärnhimlen med mobiltelefonens kamera och identifierar stjärnorna. På så vis vet teleskopet vart teleskopet pekar. Beräkningarna i appen är såklart ytterst avancerade, men för dig som användare är det verkligen så enkelt som att vänta tills appen är klar och sedan följa pilerna som visar vägen till objektet.

När du använder teleskopet för första gången behöver du kalibrera kameran så den tittar åt exakt samma håll som teleskopet. Denna procedur är mycket enkel och tar ca två minuter. Vi rekommenderar att du justerar kameran inför varje användning, men du kan också ha lite is i magen. Du kan alltid göra kalibreringen när du märker att teleskopet börjar att peka lite fel.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 10 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* Celestron StarSense Explorer DX5 Schmidt-Cassegrain teleskop.
* Montering Alt-Azimutal (rörlig i vertikal och horisonalled).
* Fäste till din mobiltelefon som möjliggör användning av Celestron StarSense Explorer appen.
* Aluminiumstativ med tillbehörshylla.
* Rödpunktssökare.
* Två okular i brännvidderna 10 och 25 mm.
* 1,25 tum 90° rättvändande prisma.

För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 120 (140-180mm). ()

StarSense Explorer DX 5 SCT finns i kategorin Astro Sweden. Celestron är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…