Casström

Woodsman Knife Svart Ek Med Eldstål

2 095 kr
I lager    Sponsrad länk

Klassisk vildmarkskniv designad av knivmakaren Roger Harrington från England. Här med ett fint eldstål i samma träslag som på kniven.Casström Woodsman Knife Svartek Med Eldstål

Woodsman- en bushcraftkniv från Casström!

Rejäl fulltångekniv med ett ca 9cm långt blad, ett rakt och relativt runt skaft som passar både smalare och bredare händer. 
Knivbladet är tillverkat i 4mm tjockt Uddeholm Sleipnerstål för att göra kniven extremt tålig vid hård användning såsom vid vedspäntning eller s.k. batoning utan att kniven är alltför tung eller jobbig att bära med sig.

Kniven har en skandinavisk slipning för att göra bladet mycket robust samtidigt som den lätt att tälja med och enkel att vässa på ett litet platt bryne/slipsten i skogen. Kniven är mycket allsidig och en idealisk kniv för generellt vildmarks bruk.

Eldstålet med matchande skaft har en Auermetall ferroceriumstav som konsekvent ger en jämn våg av gnistor, oavsett väder.

Skaftet är gjort av sjödränkt ek (svartek) som är ca 5000 år gammal och uppgrävd i England. Träet har en grov struktur och färgen kan variera från mörkt svart till mörkbrunt.

Läderrem till handtaget samt ett kraftigt och djupt läderfodral medföljer.

Detaljer:


* Eldstål: Svartek, stav 60 x 9,5 mm (12000+ dragningar)
* Total längd: 205 mm
* Bladlängd: 89 mm
* Bladbredd: 26 mm
* Bladtjocklek: 4 mm
* Vikt ca: 156g
* Stål: Uddeholm Sleipner (Ej rostfritt)
* Hårdhet: 55-60 HRC
* Slipning: Skandinavisk slipning
* Skaft/Handtag: Svartek med svarta mellanlägg och mässingnitar
* Slida/fodral: Vegetabiliskt europeiskt läder, cognacbrunt
* Varumärke: Casström
* Garanti: 25 år Om designern:
Roger Harrington är en erfaren friluftsmänniska och knivmakare som har undervisat Bushcraft och överlevnad till civila och militära kunder under de senaste tjugo åren med sitt företag Bison Bushcraft i Sussex, England.

Woodsman Knife Svart Ek Med Eldstål finns i kategorin Astro Sweden - Outdoor - Knivar, Yxor & Verktyg - Knivar - Fasta knivar. Casström är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…