Casström

No.10 Swedish Forest Knife Micarta Rostfri Kydex

1 645 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Casström No.10 SFK är en robust fulltångekniv som klarar alla uppgifter i vildmarken för bushcraft, jakt och överlevnad. Det här är en kniv som kan flå en älg eller klyva ett vedträ lika bra.No.10 var den första kniv som Casström designade och har därför en speciell plats i Casström-teamets hjärtan. Bland friluftsmänniskor blir No.10 bara mer uppskattad med tiden. Varför? Eftersom du kan arbeta hårt med den och känna att den inte kommer svika dig. Och det är väl allt man kan begära av en kniv!Kort om versionen Grön Micarta / Rostfritt stål:

Skaftet i stryktålig Grön Micarta har en gedigen handfinish, ergonomisk design och ger ett bra grepp.

Fodral av 2mm tjockt kydex, som är hygienisk och lätt att rengöra. Ger anpassningsbara upphängningsmöjligheter, tex kompatibel med Tek-Lok eller våra egna upphängningslösningar.

Knivblad av det rostfria knivstålet 14C28N från svenska Sandvik, ett stål som håller skärpan bra även vid hård användning t ex vedklyvning.

Skandinavisk slipning som tillsammans med stålegenskaperna gör kniven robust, lätt att tälja med och enkel att bryna i fält.Alla Casströmblad är specialbehandlade med djupkylning, även kallad ”Cryo Quench”. Djupkylningen under härdprocessen sker för att nå stålets fulla potential och optimera hållbarheten. ”Cryo Quenching” ökar knivens livslängd genom att hårdhet och slitstyrka förbättras med bibehållen seghet.Vad är Kydex?

Kydex är ett syntetiskt material med egenskaper som låter det enkelt formas i värme – vilket är perfekt för knivslidor. Det är hårt och mycket hållbart samt väderbeständigt, har låg vikt och är nästan underhållsfritt.Casström utvecklar högkvalitativa knivar i Sverige med en personlig och gedigen hantverkskänsla. Knivarna är helt tillverkad i Europa och levereras med 25 års garanti.Garanti: 25 år

Handtag/Skaft: Grön Micarta, Svarta mellanlägg, mässingnitar

Knivslida: Kydex (värmeformad thermoplast)

Mått: Totalt 22 cm / Blad 103 x 27 x 4 mm

Skaftmaterial: Syntet (G10/Micarta)

Slipning: Skandinavisk slipning

Stål: Sandvik 14C28N (Rostfritt) med djupkylning, HRC 59-60

Ståltyp: Rostfritt stål

No.10 Swedish Forest Knife Micarta Rostfri Kydex finns i kategorin Astro Sweden. Casström är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…