Casström

No.10 Swedish Forest Knife Flat Grind

1 650 kr
I lager    Sponsrad länk

Casström No.10 SFK med skaft i svart micarta och flatslipning är perfekt jakt, fiske och vildmarksliv. Med den här kniven kan du enkelt flå en älg, filéa en fisk eller snida ett träföremål.

No.10 var den första kniv som Casström designade och har därför en speciell plats i Casström-teamets hjärtan. Bland friluftsmänniskor blir No.10 bara mer uppskattad med tiden. Varför - eftersom du kan arbeta hårt med den och fortfarande känna att den inte kommer svika dig. Och det är väl allt man kan begära av en kniv!Kort om versionen Svart Micarta / Rostfritt stål:

Skaft med ergonomisk form och snygg svart micarta med polerad finish. Micarta är ett material som är mycket starkt, helt väderbeständigt och vattentätt.

Fodral i kraftigt vegetabilgarvat europeiskt läder med dräneringshål.

Blad av det rostfria stålet 14C28N från svenska Sandvik, som efter en specialhärdning med djupkylning håller skärpan mycket bra.

Flatslipningen tillsammans med stålegenskaperna gör kniven lätt att skära med, effektiv för allsidigt bruk samt enkel att bryna. Slipningen är inte optimerad för vedklyvning eller att bryta med - bladet kan skadas - utan fokus ligger på att den skall skära effektivt.Garanti: 25 år

Handtag/Skaft:Svart Micarta, Bruna mellanlägg, Aluminiumnitar / Stabiliserad Masurbjörk (hållbart skogsbruk), Svarta mellanlägg / Orange G10

Mått: Totalt 22 cm / Blad 103 x 27 x 4 mm

Slida/fodral: Vegetabilgarvat europeiskt läder, Svart / Cognacbrunt / Svart

Slipning: Flatslipning (Full flat)

Stål: Sandvik 14C28N (rostfritt) med djupkylning, HRC 59-60

No.10 Swedish Forest Knife Flat Grind finns i kategorin Astro Sweden - Outdoor - Knivar, Yxor & Verktyg - Knivar - Fasta knivar. Casström är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…