Breukhoven

Handarbetslupp Med Rörlig Belysning, BMS ST-50

3 795 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

En klassisk stereolupp anpassad till behoven för dig som handarbetar!Breukhoven BMS ST-50 stereoluppen har ett långt arbetsavstånd på 20cm vilket ger dig svängrum med verktyg såväl som nål och tråd eller penna och pensel. Det passar också fint till t.ex. att sortera inventeringsprover, torra som våta, insekter, vattenlevande organismer, eller varför inte dissektion? Mikroskopet går att vrida i sidled samt rikta framåt eller bakåt. Begränsningen ligger i hur mycket du vill vrida på huvudet.

Du kan köpa till okular (BMS) för 5 eller 20 gångers förstoring beroende på just dina behov. Observera att synfältets största storlek avgörs av objektivet. (I det här fallet 21 mm (vid 5x och 20 mm vid grundutförandet (10x).) Och halveras halveras med dubblad förstoring.

Denna handarbetslupp är perfekt för dig som graverar knivar, målar på miniatyrduk, vill studera slipytor, finmekanik, sysslar med tribologi eller lödar finelektronik. (Obs i det sista fallet kan linser och metall komma till skada av ångor från lödtenn och flussmedel. Kontakta oss för mer information.)

Tekniska data:


* Synfält: c:a 20mm med möjlighet till 21 mm vid 5x (eller 10 mm vid 20x)
* Belysning: LED-belysning uppifrån samt på justerbar arm
* Objektbord: Arbetar utanför stativets bas Utlåtande från en av våra kunder

Är positivt överraskad över arbetsavståndet på mikroskopet, det passar perfekt till gravyr och man får en trevlig arbetsställning vilket är viktigt då gravyren lätt sträcker sig över flera timmars pass. Att man sedan även kan justera ljusstyrkan på ljuskällorna är ett till plus. Känner mig riktigt nöjd med köpet, tack för all assistans! - Karl-Erik - Wynja Crafts & Knives

Leverantörsfakta
Breukhoven har 80 års erfarenhet av undervisningsoptik och medicinsk optik för klinisk användning. Utveckling, kvalitetskontroll, försäljning och service sköts av ett team på 20 engagerade och drivna optikproffs. Breukhoven har sitt säte i Nederländerna.

Handarbetslupp Med Rörlig Belysning, BMS ST-50 finns i kategorin Astro Sweden. Breukhoven är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…