Bresser

Spica 130/650 EQ spegelteleskop

2 843,35 kr 3 895 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Med sin stora 130 mm huvudspegel levererar Bresser Spica teleskopet mycket optik för pengarna! Spica 130/650 sticker verkligen ut som ett väldigt gott exempel på att man kan få en riktigt bra stjärnkikare för en mindre peng. Hade priset varit det dubbla hade man faktiskt inte förvånat sig, så bra är det. 130 mm Newton med Parabolisk primärspegel. Bresser Spica 130/650 EQ spegelteleskop

Spica är ett teleskop som inte bara lämpar sig för nybörjaren som skall ha ett första teleskop under några år, utan kan lätt tänkas vara det sista teleskopet du någonsin behöver. Du får precis lagom mycket optikdiameter för att kunna se ett riktigt stort antal objekt på himlen, ihop med en stabil montering och ett stabilt stativ så att bilden inte skakar för mycket, och mycket tillbehör så att du slipper att köpa till fler prylar på längre sikt. Teleskopet fungerar utmärkt för visuellt bruk men kan även användas för enklare astrofotografering.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 14 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Specifikationer:


* 130 mm (5,1) f=650 mm Parabolisk Newtonreflektor
* Förstoringar (med medföljande okular): 32x, 97x, 162x. (Kombinerar du barlowlinsen med 4 mm okularet får du även 487x förstoring, men denna går inte att använda. Bilden blir för suddig. Barlowlinsen bör endast kombineras med 20 mm okularet.)
* Högsta användbara förstoring: 260x
* Diameter primärspegel: 130 mm
* Brännvidd: 650 mm (f/5)
* Medföljande Okular (1,25): 4 mm och 20 mm
* Barlowlins 3x
* Solfilter
* Smartphoneadapter för enklare astrofotografering
* Parabolisk primärspegel
* Rödpunktssökare
* Ekvatoriell montering
* Aluminiumstativ med tillbehörsfack
* 30% mer ljusintag än 114 mm Manual till teleskopet ()

Spica 130/650 EQ spegelteleskop finns i kategorin Astro Sweden. Bresser är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…