Bresser

AR-102/600 EQ refraktorteleskop

4 295 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Ett underbart teleskop som fokuserar mest på stora, ljussvaga objekt på himlen. Du får helt underbara bilder av stjärnhopar eller när du promenerar genom vintergatan. Teleskopet fungerar även för planeterna och månen. Bresser AR-102/600 EQ refraktorteleskop

Bresser AR-102 är ett kompakt refraktorteleskop som fungerar för alla typer av objekt på himlen, men som är mest optimerat på stora, ljussvaga objekt såsom andromedagalaxen, stora stjärnhopar med mera.

Monteringen är av ekvatoriell typ och är lätt att manöverera med de medföljande justeringsrattarna. Vill du fotografera månen eller planeterna geonom teleskopet så är det inga problem, okularröret är gängat för direkt anslutning av en T-ring för just ditt kameramärke.

Egenskaper:


* Ljusstark antireflexbehandlad optik med 102 mm öppning och ljusstyrka på f/6
* Stabil montering och stativ.
* Solid 2-tumsfokuserare med reducering för 1,25
* Gänga i okularröret för direkt anslutning av T-ring som förvandlar teleskopet till ett 600 mm f/6 teleobjektiv.
* Enkel installation och handhavande. Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 14 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

/

[1] Foto: planeter

Foto: nebulosor

[1] Teleskopet fungerar extremt bra för stora nebulosor som Andromedagalaxen. Även mindre nebulosor går att se bra men till dessa rekommenderas främst teleskop med större optikdiameter.

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag observera med detta teleskop:


* Månen Kratrar, bergskedjor, sprickor, dalar, m.m. kan lätt observeras på månytan.
* Planeter Observera Venus faser och Saturnus ringar. På Jupiter kan du se detaljer i planetens molnstrukturer och de Galileiska månarna. Under goda atmosfäriska förhållanden ser du även Jupiters berömda röda fläck en enorm orkan, dubbelt så stor som vår egen jord.
* Solen Med hjälp av Baaders solfilterfolie kan du enkelt bygga ett solfilter, som medger att du säkert kan observera solen, vår närmaste stjärna.
* Djuprymdsobjekt Hundratals objekt ligger inom räckhåll för detta teleskop. Observera multipelstjärnor där de ingående komponenterna har olika färger. Upptäck Ringnebulosan i stjärnbilden Lyran. Du kan även se objekt utanför vår egen galax. T.ex. klotformiga stjärnhopar som ligger i banor runt Vintergatan och vår närmaste granngalax, Andromedagalaxen.
* Jorden Teleskopet är också lämpligt för observationer av fåglar, fartyg, berg, m.m. Som i nästan alla astronomiska teleskop är bilden spegelvänd men rättvändande prismor finns som tillval för dig som vill ha rättvänd bild. Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Specifikationer:


* Optiktyp: Refraktor
* Öppning: 102 mm
* Brännvidd: 600 mm
* Fokalförhållande: f/6
* Högsta användbara förstoring: 204x
* 25 mm okular - (24x)
* 10 mm okular - (60x)
* 2x barlowlins (48x och 120x förstoring med medföljande okular)
* 90 graders diagonalspegel
* Rödpunktssökare
* Ekvatoriell montering
* Aluminiumstativ med tillbehörshylla
* 1,25 / 2 fokusering med inbyggd kameraadapter
* Antireflexbehandlade linser

För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 80 (100-140mm). ()Manual till teleskopet ()

AR-102/600 EQ refraktorteleskop finns i kategorin Astro Sweden. Bresser är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…